StoryEditor

Volebná nedeľa s RTVS

31.03.2014, 13:41

Špeciálne vysielanie k prezidentským voľbám RTVS zavŕšila rozhovorom s novým prezidentom SR Andrejom Kiskom, ale aj rekordnou sledovanosťou.

Správy RTVS si v povolebnú nedeľu  zaplo 14,8% ľudí pri obrazovkách, čo je druhý najvyšší výkon v aktuálnom roku 2014. Správy RTVS tak sledovalo 272 tisíc divákov. S mimoriadnym diváckym záujmom sa stretlo aj povolebné vysielanie pravidelnej diskusnej relácie O 5 minút 12, kedy bola Jednotka lídrom na trhu. Martin Strižinec s hosťami analyzoval výsledky prezidentských volieb. Reláciu sledovalo 348- tisíc divákov (podiel na trhu 31,3%). Reláciu simultánne prenášalo aj Rádio Slovensko.

Rozhovor víťaza prezidentských volieb Andreja Kisku priniesla RTVS svojim divákom v nedeľnom prime time na Jednotke. Prvé slová novej hlavy štátu sledovalo v televízii 267-tisíc divákov (podiel na trhu 12,25%). Rozhovor neskôr v plnom znení odvysielalo aj Rádio Slovensko.

„Cením si obrovské úsilie mojich kolegov, ktorí pripravovali volebné vysielanie.  Veľmi ma teší, že ich prácu ocenili aj diváci a poslucháči, čo sa pretavilo do výsledkov sledovanosti,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Mesiace práce tímu spravodajstva a ďalších zložiek RTVS na volebnom vysielaní a hlavne divácky záujem nám dokazujú, že v televíznom aj v rozhlasovom vysielaní verejnoprávne spravodajstvo  poskytuje jedinečný kvalitný obsah, o ktorý je záujem,“ povedal Lukáš Diko.

Zdroj: RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 08:40