StoryEditor

Markíza a Joj robia programové zmeny. Prinášame prehľad, čo bude inak

19.10.2015, 00:01
Kukučka, Divoké kone, Farmár hľadá ženu aj V siedmom nebi po novom. Programové zmeny začínajú platiť už oddnes.

Komerčné stanice robia programové zmeny, ktoré ovplyvnia seriály Kukučka a Divoké kone, ale aj šou Farmár hľadá ženu a V siedmom nebi. Platiť začnú už oddnes. Stratégie prinášajú prehľad zmien a ich príčiny.

 

Markíza končí s Kukučkou na hlavnom kanáli. Seriál, ktorý sa od jesene vysielal cez pracovné dni o 18. hodine, sa presunie z Markízy na menšiu televíziu Doma. Na ženskom kanáli bude chodiť cez pracovné dni už o 16:30 - stanica ňou nahradí Ženy z rodu Gilmorovcov (Gilmore Girls).

Na Markíze mala Kukučka trhové podiely okolo 17-18 % v 12-54, čo je pre trhového lídra málo. V podvečernom slote ju predbiehala kuchárska šou televízie Joj Moja mama varí lepšie ako tvoja, navyše Kukučka svojimi výkonmi sťažoval rozbeh Televíznych novín.

Aj Joj mení program: škrtá romantickú šou Farmár hľadá ženu a v pondelok až štvrtok o 22:45 ju nahradí českým Áno, šéfe! Farmár zo štruktúry na najbližšie týždne úplne vypadne. Stratégie zisťujú, aké s ním ma Joj plány.

Farmár hľadá ženu pôvodne chodil na Joj o 22. hodine, stanica ho však v septembri posunula do neskoršieho času o 22:45. Nakoniec teda neostane ani tu. Jeho výkony boli zväčša pod priemerom Joj: v lepších prípadoch uhral podiely nad 17 % v 12-54, v tých horších vedel klesnúť aj pod 12-13 %.

Joj mení aj vysielací deň V siedmom nebi. Šou Vila Rozborila už v nedeľu nepôjde - presúva sa na utorok štvrtok (Joj po zverejnení tejto správy vydala ďalšiu programovú zmenu a V siedmom nebi presúva napokon na štvrtok). Tu v slote od 20:40 nahradí dvojporciu seriálu Divoké kone, ktoré Jojke naposledy v utorok priniesli podiel 16,6 % s prvou časťou a 18,6 % s druhou, štartujúcou okolo 22. hodiny (185 tisíc a 158 tisíc mladých divákov). Zrejmým cieľom V siedmom nebi bude vylepšiť výkony Joj v tomto okne - vychádzajúc z toho, že v nedeľu bez väčších problémov dosahoval podiely nad 20 %.

V siedmom nebi sa zároveň vysunie z ťažšej nedeľnej konkurencie. Minulú jeseň býval silnejší, sharovo sa pohyboval okolo 30 %.

Televízia zaradí namiesto V siedmom nebi na nedeľný večer filmové premiéry: najbližšie to bude Abraham Lincoln: Lovec upírov (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) a potom dobrodružný historický film Outcast. Rozborilova relácia si prvýkrát vyskúša nový utorkový štvrtkový slot 5. novembra.

Táto zmena bude mať vplyv aj na RTVS: uľahčí situáciu jej seriálu Doktor Martin, na druhej strane sťaží pre Nikto nie je dokonalý.

Prečítajte si viac o programových zmenách v tejto sezóne:

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 04:06