StoryEditor

Joj chystá veľkú zmenu. Ovplyvní Divoké kone, Talent aj novinku Andyho Krausa

14.09.2015, 09:00
Televízia Joj vyskladá dôležité večerné programové okná po novom. Dvojičky, Divoké kone aj ČSMT pôjdu inak.

Televízia Joj posunie svoju programovú štruktúru iným smerom, než naznačovali plány pred štartom jesennej sezóny. Dotkne sa to kľúčových prime-timových okien cez pracovné dni a programov ako Česko Slovensko má talent, Divoké kone alebo nového komediálneho seriálu Dvojičky od Andyho Krausa.

Naopak, šou Vila Rozborila V siedmom nebi pokračuje bez zmeny a naďalej jej budú patriť nedeľné večery v priamej konkurencii markizáckej SuperStar.

Joj sa na zmenu postupne pripravuje čiastkovými programovými úpravami, keď napríklad od budúceho týždňa zdvojí Divoké kone vo štvrtok - namiesto pôvodne plánovanej jednej epizódy pôjdu dve za sebou. Naplno sa to však prejaví od 39. týždňa, čiže 21. septembra.

Pozrite si prehľad, čo sa v programovej štruktúre Joj zmení, ako bude po novom vyzerať:

 

Nová prime-timová štruktúra Joj od 39. týždňa

Pondelok: 20:35 Inkognito 22:00 Neuveriteľné svetové talenty (Planet's Got Talent)/ďalší týždeň repríza Dvojičiek zo soboty 22:45 Farmár hľadá ženu

Utorok: 20:35 Divoké kone (2 epizódy) 22:45 Farmár hľadá ženu

Streda: 20:35 Česko Slovensko má talent 22:00 Neuveriteľné svetové talenty (Planet's Got Talent) 22:45 Farmár hľadá ženu

Štvrtok20:35 Divoké kone (2 epizódy) 22:45 Farmár hľadá ženu

Piatok: 20:35 Filmy

Sobota: 20:35 Dvojičky 21:20 Moja mama varí lepšie ako tvoja - špeciál 22:50 Filmy

Nedeľa: 20:35 V siedmom nebi 22:50 Con Air

 

Viac o zmenách aj s komentárom Stratégií

Česko Slovensko má talent bude chodiť už iba v stredy, i keď pôvodne sa s ním počítalo v soboty. Prirodzený krok: naposledy vedel aj v konkurencii silnej Hornej Dolnej v stredu získať 30-percentný share v 12-54.

S tým súvisí aj zmena v sobotu o 20. hodine: na tento skorší čas sa presunie nový Krausov seriál Dvojičky, s ktorým Joj pôvodne počítala až o 22. hodine. V skoršom čase má väčší význam a šancu na viac divákov v 12-54. Sobota je však zvláštny deň, výsledok ťažko predpokladať.

Nasadenie špeciálov šou Moja mama varí lepšie ako tvoja je pre Joj experiment. Ak sa vydarí, bude mať televízia ďalšiu vlastnú tvorbu, ktorú by dokázala operatívne nasadzovať do prime-timu. Ak nie, nič sa nedeje: pre tento formát sú kľúčovými výkony cez pracovné dni o 18. hodine, kde sa mu zatiaľ darí nad naše očakávania.

Nová štruktúra prináša najväčšiu zmenu pre Divoké kone. Pôvodne denný seriál prechádza do režimu, v akom bola kedysi napríklad markizácka Ordinácia v ružovej záhrade. Kone už neťahajú čísla sledovanosti ako na jar a Joj má iné programy, ktoré v niektorých špecifických dňoch môžu fungovať lepšie. V stredu sa Jojke oproti Hornej Dolnej osvedčil ČSMT, kým Divoké kone by sa tu trápili. V piatok majú slovenské seriály dlhodobo problémy nájsť toho istého človeka, čo ich pozeráva od pondelka do štvrtka, vzhľadom na iné správanie divákov je nasadenie akvizícií na tento deň prirodzenou voľbou. Pre Divoké kone je teda zaraďovanie dvakrát týždenne prirodzeným krokom, ale určite nie dobrou správou. Ak sa seriálu nebude dariť ani v takomto režime, môže mať vzhľadom na vyššie produkčné náklady problém.

Inkognito sa v pondelky na jar osvedčilo a dalo sa čakať, že teraz sa tam vráti.

Farmár hľadá ženu televízii Joj nevyšiel, čísla v 12-54 v skoršom čase o 22. hodine nepresvedčili a tak poputoval do neskoršieho slotu. Šance na ďalšiu sériu nevyzerajú ružovo. Slovenskí a ako sa zdá ani českí tvorcovia nevedia zoznamovacie šou v takejto forme robiť a divák ich ani nechce. Svetovým trendom je robiť ich čo možno najreálnejšie. Na to si ešte počkáme.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:43