Tea Leoni v seriáli Madam Secretary
StoryEditor

Tento seriál má potenciál. Podobne ako Dobrá manželka (video)

21.08.2014, 14:11
Sudkyňa Amy a Dobrá manželka majú nasledovníčku. Na obrazovky sa vracia Tea Leoni ako pravá ruka prezidenta USA v novinke Madam Secretary.

Americká televízia CBS chystá na jeseň ďalší dramatický seriál: 21. septembra na jej obrazovkách štartuje Madam Secretary.

Téa Leoni sa v ňom predstaví ako manželka, matka, bývalá analytička CIA s politickými väzbami, ktoré nechala za sebou a dnes sa venuje vyučovaniu na vysokej škole. Príde však ponuka, aká sa neodmieta: navštívi ju samotný prezident Spojených štátov amerických a chce z nej spraviť svoju novú pravú ruku zodpovednú za diplomaciu a medzinárodné vzťahy. “Rieši globálne a domáce problémy, ako v Bielom dome, tak u seba doma,” uvádza distribútor.

Typovo je hlavná postava v Madam Secretary podobná Julianne Margulies v Dobrej manželke (The Good Wife). Uvedomuje si to pravdepodobne aj CBS a oba seriály dá vedľa seba: novinke s Teou Leoni bude patriť nedeľný slot o 20. hodine, Dobrá manželka ju bude nasledovať o 21:00.

Koho môže Madam Secretary zaujať? Jadro diváckej základne očakávame v skupine žien 40+, čo je v súlade so stratégiou CBS na nedeľné večery - ako kontraprograming k prenosom amerického futbalu, ktorý je silný u mužov, a napríklad animovaným seriálom Foxu, ktoré si z trhú berú mladšie ročníky a najmä mladých mužov.

Madam Secretary mladých veľmi nemá čím zaujať, zato si môže vybudovať stabilnú a lojálnu divácku základňu v strednej generácii. S hlavnou postavou budú sympatizovať najmä ženy, ktoré pravdepodobne zaujme aj jedna z troch hlavných dejových línií - skĺbenie práce s rodinou, rodinné vzťahy. Zásah smerom k mužom potom môžu priniesť ďalšie línie - politika a pracovná agenda. Hlavná hrdinka sa aktívne zapája do diania na Blízkom východe a divákom ukazuje pohľad na svetové konflikty “zvnútra”. Okrem toho riadi sekretariát, musí sa zorientovať, komu veriť a komu nie. Predchodca na jej poste zomrel za záhadných okolností.

Na seriáli sa podieľa tím výkonných producentov, medzi ktorými je aj oscarový Morgan Freeman a Barbara Hall (Sudkyňa Amy/Judging Amy).

Madam Secretary štartuje v Amerike v septembri, CBS si zatiaľ objednala 13 epizód (viac ich bude v prípade úspechu). Seriál predáva spoločnosť CBS Studios International, s ktorou u nás obchoduje skupina Markíza, Joj a najnovšie aj RTVS, keď kúpila zopár seriálov.

Čo na to Stratégie

Megahit od Madam Secretary nečakajte - tento seriál určite nebude fenoménom ako Teória veľkého tresku, ani značkou ako NCIS. Na to nemá ani námet, ani dobrý vysielací čas (CBS ho nasadila na mimoriadne konkurenčnú nedeľu a dej napasovala do sveta vysokej politiky). Ale zato sa môže s prehľadom udržať, mať svoju skupinu verných divákov a nadchnúť ich dobrou drámou. Možno medzinárodná politika pôsobí ako príliš úzky žáner vhodný skôr pre káblové stanice, ale CBS ho spracovala so zreteľom na univerzálneho mainstreamového diváka. Madam Secretary má rovnaký potenciál ako Dobrá manželka (The Good Wife) a cieli presne na tú skupinu, v ktorej je CBS silná. Je to seriál so zaujímavým námetom, ktorý by mohol fungovať v Amerike a aj u nás. Každý divák v strednom veku si v ňom môže nájsť to svoje - jeden politické intrigy, druhý medziľudské vzťahy, tretí rodinné hodnoty. Preto seriálu Madam Secretary veríme. Je to dobrý produkt - zaujímavá politická dráma s dobrou rodinnou zápletkou. Všetko bude závisieť už len od toho, ako zvládne náročný slot, kam ho CBS nasadí.

Prečítajte si o ďalších novinkách budúcej sezóny: Gotham (Fox) - Jane the Virgin (The CW) - Selfie (ABC)

Stručne o Madam Secretary

Prezident USA ocenil jej apolitickosť a dôkladnú znalosť problematiky Blízkeho východu a chcel ju za svoju pravú ruku. Ona teraz musí skĺbiť kariéru s rodinou, vyrovnať sa so zákulisnými bojmi a plniť svoju politicko-diplomatickú úlohu.

Herci: Tea Leoni, Tim Daly, Zeljko Ivanek, Patina Miller, Erich Bergen, Geoffrey Arend, Katherine Herzer, Evan Roe

Výkonní producenti: Barbara Hall, Morgan Freeman, Lori McCreary, Tracy Mercer, David Semel

Distribútor: CBS Studios International

Premiéra v USA: 21. septembra 2014, vždy v nedeľu od 20:00 do 21:00 na CBS

http://youtu.be/XNRjl9vz4Ps

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:04