Gina Rodriguez v seriáli Jane the Virgin
StoryEditor

Hit budúcnosti: Našli sme skvelý seriál pre ženy (video)

04.08.2014, 15:00
Už dlho čakáte na niečo ľahké, vtipné a zároveň zaľúbené ako Škaredá Betty. Prichádza Jane the Virgin. Pozrite si ukážku a náš názor.

Amerika chystá na jeseň viacero nových seriálov. Jedným z tých, čo podľa Stratégií vyčnievajú nad priemer a mohli by bodovať, patrí Jane the Virgin. Vieme si ho predstaviť aj na Slovensku.

Prečo veríme Jane the Virgin? Ľahký námet, ktorý môže chytiť ženy, najmä tie mladé. A humor, aký sa v minulosti osvedčil - napríklad pri Škaredej Betty (Ugly Betty).

Jane the Virgin pôjde na stanici The CW, ktorá má posledné roky úspechy najmä s mysterióznymi seriálmi s romantickou dejovou líniou á la Upírske denníky (The Vampire Diaries), akčnejšími komiksovými typmi ako Arrow či "veteránmi" ako Hrozba z temnoty (Supernatural). Pre všetky je typické cielenie na mladých - The CW chce produkty, okolo ktorých vie vytvoriť silnú fanúšikovskú základňu.

Ale seriál inšpirovaný venezuelskou telenovelou, to na The CW zatiaľ nebolo. Na prvý pohľad sa zdá, že niečo také sa hodí viac na hispánsku sieť Univision alebo Telemundo. Ale nie je to tak.

Jane the Virgin nie je žiadna dramatická či uplakaná telenovela. Je to moderný seriál. Nápadne nám pripomína Škaredú Betty (Ugly Betty), akurát je ešte vtipnejší. Dievča, ktoré chcelo ostať pannou až do svadby - aj aj ostalo, akurát ju v nemocnici omylom umelo oplodnili. To je námet, ktorý má v Amerike šancu zaujať mladých a má veľký potenciál u žien. Takže cieľovka stanice The CW priam ideálne pokrytá. A ešte viac ju rozširuje humorná dejová línia a silný potenciál drieme v zásahu hispánskeho publika. To je mladé, v produktívnom veku - a napríklad stanica Univision svojimi seriálmi vysielanými v španielčine dosiahla sezónny rating 1,1 % v cieľovej skupine 18-49 podľa Nielsen Research, kým napríklad The CW malo iba 0,8 %.

Čo na to Stratégie

Na veľtrhu NATPE Europe sme mali možnosť vidieť pilotnú časť. Nenudili sme sa pri nej, práve naopak - svižný dej, výborne dávkovaný humor. Hodinovka, pri ktorej nie je problém vydržať. Produkt skvelo vymyslený pre moderné ženy a dievčatá, s presahom k mladšiemu rodinnému divákovi.

Potenciál vidíme aj na Slovensku. Seriál sa hodí na Doma a pri rozvážnom, neagresívnom programingu aj na Markízu do podvečerných okien. Predáva ho CBS Studios International, od ktorej má skupina napríklad Beauty and the Beast.

Neočakávame, že z Jane the Virgin sa stane jeden z najsledovanejších seriálov Ameriky. Na to jednoducho nemá dobrú stanicu - The CW patrí ku kanálom, ktoré pri 0,8-percentnej sledovanosti nezapĺňajú "prvé stránky". Úspechom bude objednanie celej série (zatiaľ chce stanica 13 epizód, čo je na novinky bežné) a následnej druhej série. Ak bude mať čísla lepšie ako staničný priemer, môže s ňou byť The CW spokojná. Bude sa vysielať v konkrenčne silný pondelok, zato so sľubnou nábehovou krivkou po seriáli The Originals, ktorý minulú sezónu prinášal staničný nadpriemer 1,3 % v skupine 18-49.

Stručne o Jane the Virgin

Seriál založený na venezuelskej telenovele. Príbeh ženy, ktorú omylom umelo oplodnia

Herci: Gina Rodriguez, ustin Baldoni, Yael Grobglas, Brett Dier, Andrea Navedo, Ivonne Coll, Jaime Camil

Výkonní producenti: Jennie Snyder Urman, Ben Silverman, Gary Pearl, Jorge Granier

Distribútor: CBS Studios International predáva hotový americký seriál, Electus vlastní práva na formát

Premiéra v USA: 13. októbra 2014, vždy v pondelok od 21:00 do 22:00 na The CW

http://youtu.be/bgDz0s7xw8A

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 13:29