Martin Jakubec
StoryEditor

Referendová kampaň prešla do recesie. Pozrite si videá

06.02.2015, 14:13
Sobotu venuj babke a nauč ju napríklad tancovať zumbu, nabáda zabávač Martin Jakubec. Tesne pred referendom je tu aj vzdelávací rap.

Na Slovensku sme si pred referendom zažili všeličo: kampaň Aliancie za rodinu s presláveným zvolaním "A kde je mama?", antikampaň s citátmi z Biblie, anonymné video so značne rozladeným chlapcom, kampaň so samotným pápežom... a teraz, deň pred referendom prichádza ďalšia novinka. Tentokrát značne recesistická.

Tvárou recesistickej kampane sa stal zabávač a spevák šlágrov Martin Jakubec, ktorý nahral video Sobotu venuj babke. "Ja zabávam tvoju babku po celý rok. Tak prečo by si ju ty nemohol zabaviť aspoň v jeden deň?" pýta sa Jakubec a navrhuje, čo by mohli ľudia robiť - vyvenčiť psa, naučiť babku tancovať zumbu, upiecť dobrý koláč, pozrieť si film alebo možno Jakubca... "Neváhaj, už túto sobotu venuj svoj čas svojej babke," povie a na záver s úsmevom dokonca aj zaspieva.

K aktivite "Sobotu venuj babke" vznikol aj event na Facebooku, kde sa ľudia môžu pridať a prípadne pripojiť svoje nápady, ako tráviť referendovú sobotu. Okrem toho funguje aj webstránka sobotuvenujembabke.sk.

Za touto aktivituou je agentúra MUW Saatchi & Saatchi, ktorá vytvorila kampaň v spolupráci s Hitchhiker Films. "Cieľom kampane bolo pripomenúť ľuďom, že čas venovaný referendu môžu radšej venovať svojim blízkym a spraviť tak pre svoju rodinu oveľa viac. Ako alternatívu sme im ponúkli bohatý program cez aplikáciu Thapir, ktorým sa dokážu zabaviť celé generácie každej rodiny, po celý deň a na celom Slovensku. Diskusia okolo referenda bola posledné dni veľmi negatívna, využili sme teda príležitosť ju v tieto hektické dni odľahčiť," povedal pre Stratégie Chief Creative Officer MUW Saatchi & Saatchi Rasťo Michalík.

Tým sa však referendová recesia nekončí. Hudobnú brandžu "obohatil" prvý referendový rap. Jeho cieľ je presne opačný než Jakubcov spot: tentokrát autori chcú, aby išli ľudia hlasovať, či už je ich názor na referendové otázky kladný alebo záporný: "Či dáš áno lebo nie, nie si ovca, hlas tvoj znie!" hovorí raper. Je to aktivita webu manzelskyslub.sk

 

Všetko o kampani pred referendom:

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: ik, eb

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:29