StoryEditor

Toto je reklama Aliancie za rodinu, ktorú televízie odmietli odvysielať (video)

17.01.2015, 22:30
Reklamu proti homosexuálom televízie neodvysielajú, no dostala sa na internet. Pozrite si ju.

Reklama Aliancie za rodinu s protihomosexuálnym obsahom je vonku. Do televízie sa síce nedostala, no dnes ju zverejnili na internete. Priniesol ju kresťanský web postoy.sk.

"A kde je mama?" pýta sa v reklame dieťa určené na adopciu, keď uvidí homosexuálny pár. Následne voiceover povie: "Deti v tom majú jasno."

Reklama sa do slovenských televízií nedostane, odmietli ju odvysielať. "Rozhodnutie televízie nijako nesúvisí s témou referenda, ale hovorí o tom, ako budeme postupovať pri každom referende," tvrdí hovorkyňa Markízy. Nasledovala ju RTVS a Joj, ktoré tiež povedali reklame nie. Hrozili by im pokuty až do 165 969 eur, uvádza agentúra SITA. Pod hrozbou sankcií je zakázaná napríklad politická a náboženská reklama. Licenčná rada upozorňuje na rozdiel medzi vysielaním informácií o kampani a vysielaním samotnej kampane. "Vysielanie informácií o kampani, napríklad v spravodajských a publicistických formátoch neobmedzujú žiadne špeciálne pravidlá," uvádza hovorkyňa rady. Ak sa však vysielateľ rozhodne kampaň vysielať, musí dbať na to, aby dodržal zákon o vysielaní a retransmisii. "Ide predovšetkým o povinnosť vysielateľa zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu," konkretizovala. Stanica "nesmie porušovať slobodu a rovnosť v dôstojnosti a právach ľudí či nesmie obsahovať a podporovať diskrimináciu na základe pohlavia, rasy, farby pleti, veku, jazyka, sexuálnej orientácie, zdravotného postihnutia, náboženstva alebo viery, národného alebo sociálneho pôvodu alebo príslušnosti k národnosti alebo etnickej skupine". Prečítajte si viac o tom, prečo Markíza nechcela vysielať túto reklamu.

 

(v správe sme použili aj informácie SITA)

http://youtu.be/qUM0EbGvLMM

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 20:44