StoryEditor

Október v kinách: Prichádza šialený Joker, striptérka Jeniffer Lopez či Will Smith ako nájomný zabijak

28.09.2019, 10:55
Autor:
hrnhrn
Pozrite si filmy, ktoré majú premiéru v kinách v prvej polovici októbra.

Joker
Skrachovaný komediant Arthur Fleck sa už dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. V jeden deň sa potuluje vo svojom obleku klauna po uliciach Gotham City a dostáva sa do konfliktu s brutálnymi zlodejmi. Pomaly sa roztáča špirála udalostí, ktorá vyústi do hrozivých rozmerov. Opustený Fleck začne čoraz viac prepadať do hlbín šialenstva a postupne sa mení v ikonického zločinca, ktorého svet spozná pod menom Joker.

Psychothriller Joker amerického od režiséra Todda Phillipsa už má na konte Zlatého leva z benátskeho filmového festivalu za najlepší film. Hlavnú rolu Jokera stvárnil Joaquin Phoenix, ktorému kritici za jeho výkon predpovedajú Oscara. V kinách od 3. októbra.

Vieš udržať tajomstvo? (Can You Keep a Secret?)
Každý má hlboko vo svojom vnútri zamknuté tajomstvá, ktoré neprezradí ani tej najlepšej kamarátke. Hrdinka romantickej komédie však v návale paniky z turbulencií a pod vplyvom alkoholu vyklopí všetky svoje tajnosti a intímne pocity neznámemu mužovi na vedľajšom sedadle v lietadle. Z cudzinca sa vykľuje jej nový šéf v práci. Prečo mu len, preboha, hovorila o svojom bode G? A že by chcela skúsiť, aké je to mať penis? A že káva v práci je úplne príšerná?

Romantická komédia vznikla podľa rovnomenného knižného bestselleru Sophie Kinsell, ktorý bol preložený do 40 jazykov a po celom svete sa z neho predalo viac ako 40 miliónov kusov. Podľa spisovateľkinej knihy Závislá od nákupov už bol natočený film Spoveď nákupnej maniačky.

Pán Maznáčik (Trouble)
Pán Maznáčik sa má ako v bavlnke. Žije si luxusný život a dostáva len tie najlepšie psie pochúťky. Je rozmaznaný a netuší nič o skutočnom živote za plotom obrovského sídla jeho bohatej paničky. Všetko sa však zmení, keď sa nečakane ocitne na ulici, ktorá ukrýva množstvo nástrah, ale i dobrodružstiev, ktoré si ani vo sne nedokázal predstaviť. Mladému dievčaťu sa pána Maznáčika síce podarí zachrániť z ulice, lenže dokáže žiť už len bežný neluxusný život? Animované dobrodružstvo prichádza do kín 3. októbra.

Blíženec (Gemini Man)
Akčný thriller oscarového režiséra Anga Leeho s Willom Smithom v hlavnej úlohe prichádza do kín 10. októbra. Will Smith v ňom stvárňuje Henryho Brogana, elitného nájomného zabijaka, prenasledovaného tajomným mladým vrahom, ktorý dokáže predpovedať jeho každý ťah. V ďalších úlohách sa objaví Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen a Benedict Wong.

Zlatokopky (Hustlers)
Film je inšpirovaný článkom, ktorý vyšiel v New York Magazine pod názvom „Zlatokopky zabodovali“. Okamžite zaujal pozornosť čitateľov nesmierne šťavnatým príbehom o partičke šikovných striptérok, ktoré sa rozhodli rozbehnúť výnosný obchod s bohatými klientami z Wall Street. Celé to vymyslí a naplánuje exotická tanečnica Ramona (Jennifer Lopez) a čerstvá posila klubu Destiny (Constance Wu), ktorá sa práve zdokonaľuje v umení tancovať pri tyči. Okrem toho sa od svojich skúsenejších kolegýň učí, ako sa popri tanci dostať hlboko do vreciek bohatých zákazníkov.

Jiří Suchý (Jiří Suchý – Lehce s životem se prát)
Divadelník, spevák, hudobník, textár, básnik, skladateľ, spisovateľ, filmár, grafik, výtvarník, divadelný režisér… a predovšetkým legenda českej kultúry, ktorá ovplyvnila niekoľko generácií. To je Jiří Suchý, o ktorého životnej ceste, veľakrát neľahkej, natočila dokumentárny film Olga Sommerová. Hlavným cieľom režisérky bolo vytvoriť atraktívny životopisný portrét Jiřího Suchého inak, než ako bol doposiaľ prezentovaný.

Jesennú sezónu odštartuje Filmtopia tromi filmovými premiérami, ktoré uvidia diváci Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet v distribučnej premiére.

BATAstories
Pohyb je život a nehybnosť je smrť, známe slová Tomáša Baťu, zakladateľa obuvníckeho impéria, ktorými sa riadil celý život. Nový dokumentárny film Petra Kerekesa a scenáristu Pavla Hajného BATAstories sa nakrúcal na štyroch kontinentoch: v Európe, Ázii, Afrike a Južnej Amerike. Sleduje miestnych ľudí, ktorí sa živia výrobou a predajom topánok a ich životná situácia je podobná tej Baťovej. Existujú dnes vizionári, akým bol Tomáš Baťa? Je možné, aby obyčajní ľudia z Afriky alebo Indie dosiahli rovnaký úspech?

Do kín prichádza aj dokument Stratený domov režiséra Juraja Mravca, ktorý sleduje osudy slovenských záchranárov zapojených do najväčšej bojovej operácie v moderných dejinách, Hluché dni Pavla Pekarčíka o nepočujúcich deťoch z rómskych osád a tiež dokument Ukradnutý štát filmárky Zuzany Piussi, ktorý reaguje na systém, v ktorom na Slovensku žijeme.

01 - Modified: 2019-09-13 08:13:16 - Feat.: 0 - Title: „Zošedivel som a som pokojnejší, ale menej sa smejem,“ hovorí režisér Juraj Mravec po nakrútení filmu z Iraku 02 - Modified: 2019-09-20 14:29:46 - Feat.: 0 - Title: „Názov UKRADNUTÝ ŠTÁT nie je prehnaný,“ tvrdí Zuzana Piussi, ktorá v týchto dňoch dokončuje nový celovečerný dokument 03 - Modified: 2019-09-28 09:03:04 - Feat.: 0 - Title: Pomáha lož prežiť? Pozrite si trailer k novému slovenskému filmu Malá ríša 04 - Modified: 2019-10-16 08:20:27 - Feat.: 0 - Title: Film Nech je svetlo režiséra Marka Škopa bude bojovať o Oscara 05 - Modified: 2019-09-13 08:14:41 - Feat.: 0 - Title: Filmová jeseň: 13 tipov na septembrové kinopremiéry 06 - Modified: 2019-09-13 08:45:47 - Feat.: 0 - Title: Slovenským filmom sa v kinách opäť darí. V septembri sa o priazeň divákov uchádza až sedem snímok
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 14:07