StoryEditor

Slovenské televízie kvôli úmrtiu Karla Gotta menia večerný program, české televízie prerušili vysielanie

02.10.2019, 12:02
Autor:
hrnhrn
Legendárneho speváka si televízie a rádiá pripomenú vo viacerých reláciách a mimoriadnych vstupoch.

Televízie menia kvôli úmrtiu Karla Gotta, ktorý zomrel krátko pred polnocou vo veku 80 rokov, svoje televízne aj rozhlasové vysielanie. Najvýznamnejšieho a najpopulárnejšieho speváka v dejinách česko-slovenskej populárnej scény si pripomenú vo viacerých reláciách.

Jednotka RTVS o 20:30 odvysiela legendárny český filmový muzikál „Kdyby tisíc klarinetů“, v ktorom tento legendárny spevák stvárnil jednu z hlavných úloh. 

Kdyby tisíc klarinetů

Dvojka o 22:15 uvedie rozhovor legendárneho speváka s Alenou Heribanovou v jej talkšou Anjeli strážni. O 22:45 bude nasledovať Zlatá lýra, dokument zo série o medzinárodnom festivale populárnej piesne, v ktorom Karel Gott spomína aj na začiatok svojej hudobnej kariéry v Bratislave. Vystúpenia K. Gotta na Bratislavskej lýre 1984 uvedie Dvojka o 23:40 v programe Lýrové pódium: Karel Gott.

Televízia Markíza a Nova si fenomenálnu kariéru najvýznamnejšieho a najpopulárnejšieho speváka v dejinách československej hudby pripomenú o 20:30 prostredníctvom exkluzívneho dokumentu s názvom Karel Gott - Zůstanu svůj.

V dokumente spomínajú na zážitky s maestrom hviezdy ako Eva Pilarová, Lucie Bílá, Marcela Holanová alebo Petr Janda. Jitka Zelenková napríklad prehovorila o ich spoločných cestách po Nemecku, kde sa Karel Gott tešil takisto obrovskej obľube. Dokument Karel Gott - Zůstanu svůj je plný jeho najväčších hitov a je poctou nezabudnuteľnému maestrovi.

Dokument budú mať možnosť sledovať tiež diváci na Nova International a po odvysielaní v televízii bude k dispozícii na Nova.cz a VOYO.

MAFRA/Nguyen Phuong Thao

Aktuálne informácie o tejto smutnej udalosti prináša TV Markíza počas celého dňa v mimoriadnych správach, naplánované sú na 12:41, 13:40, 14:40, 15:50 a 16:47. Téme sa budú venovať aj ďalšie spravodajské a publicistické relácie, vrátane celého zajtrajšieho vydania magazínu Reflex.

Televízia Nova rovnako prináša mimoriadne správy, a to každú celú hodinu o 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 18:00 a 19:00.

Televízia JOJ uvedie o 21:35 komédiu Škoda lásky namiesto talkshow Čau, Lujza. Tiež pripravuje mimoriadne vydanie popoludňajších Novín o 17:30.

Škoda lásky

​České televízie kvôli úmrtiu speváka Karla Gotta prerušili dnešné vysielanie mimoriadnymi vstupmi. Zaraďujú relácie s umelcom a pripravujú zmeny večerného programu.

Na spravodajskej stanici ČT24 beží špeciálne kontinuálne vysielanie o spevákovi, mimoriadne vysielanie zaradila i TV Prima a zvláštne správy pripravila Nova. Špeciály odvysielajú aj stanice Českého rozhlasu.

​V priebehu dnešného dňa bude k dispozícii na Nova.cz a VOYO tiež dokumentárna relácia Fenomén Gott a relácia Šestnáct růží pro Gotta.

Televízia Seznam odvysielala dopoludnia Výzvu s Karlom Gottom a od 11:05 nasadila živé štúdio.

Podľa zástupcov hlavných českých televíznych staníc sa chystajú vo večernom programe televízií s ohľadom na mimoriadnu udalosť zmeny vo vysielaní. Zmeny upresnia v nasledujúcich hodinách.

Rádio Slovensko si pripomenie speváka vo svojich programoch vo štvrtok 3. októbra v Dobrom ráne s Romanom Bombošom ukážkami z rozhovorov s Karlom Gottom a jeho piesňami. Z rozhlasového archívu vyberie aj unikátne hlasové nahrávky zo 60tych a 70tych rokov.

V sobotu po 13:00 odznie v Rádiu Slovensko repríza relácie Vlada Franca Túto hudbu mám rád, ktorej hosťom bol Karel Gott. Vo vysielaní Rádia Regina v sobotu 5. októbra predpoludním si zaspomínajú na Karla Gotta v relácii Panoráma v rubrike Staromódne spomienky. V relácii Bez slov 10:10 zahrá Regina orchestrálne verzie jeho známych piesní.

Rádio Expres sa spomienke na Karla Gotta dnes venuje v niekoľkých moderátorských vstupoch a takisto na neho spomína aj jeho pesničkami vo vysielaní.

01 - Modified: 2019-10-14 14:07:17 - Feat.: - Title: Poslednú rozúčku s Karlom Gottom sledovalo takmer 2 milióny divákov 02 - Modified: 2019-10-12 18:37:31 - Feat.: - Title: Televízie pripravili špeciálne vysielanie k rozlúčke s Karlom Gottom 03 - Modified: 2019-10-02 12:04:57 - Feat.: - Title: Sinatra Východu či Zlatý hlas z Prahy. Úmrtie Karla Gotta si všímajú zahraničné médiá
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 16:20