StoryEditor

Absolútny OTO v rukách Hudáka, sošku majú Tvoja tvár, Za sklom i Inkognito

05.09.2020, 22:53
Autor:
hrnhrn
Do Siene slávy vstúpil významný producent Ján Mojto.

Anketa OTO pozná svojich víťazov. Jubilejný dvadsiaty ročník diváckej ankety o najobľúbenejších televíznych osobnostiach, programoch, hercoch, spevákoch či skupinách bol iný.

Pre zavedené preventívne opatrenia na spomalenie šírenia koronavírusu sprevádzali vyhlásenie výsledkov viaceré obmedzenia. Osobnosti z televízie Markíza sa galavečera nezúčastnili a tvorcovia ich prítomnosť nahradili online vstupmi.

Moderátorom galavečera v Slovenskom národnom divadle bol po ročnej prestávke opäť Matej “Sajfa” Cifra, ktorý už odmoderoval viacero ročníkov spolu s Adelou Vinczeovou a jeden ročník sám. Režisérom programu bol, rovnako ako minulý rok, Jeffo Minařik, hudobne večerom sprevádzali Cimbal Brothers.

RTVS / Milan Krupčík

​​Programom roka sa stala zábavná šou televízie Markíza Tvoja tvár znie povedome, do užšej nominácie sa dostali aj dva programy televízie Joj - Česko Slovensko má talent a V siedmom nebi.

V kategórii Seriál roka zvíťazila finálna tretia séria Za sklom. V užšej nominácie boli ešte Sestričky a Oteckovia, ktorí zvíťazili v minulom ročníku.

V kategórii Zábavný program obhájilo vlaňajšie víťazstvo Inkognito. Do užšej nominácii sa dostali aj Milujem Slovensko a Chart Show.

Spomedzi tvárí televíznych obrazoviek získal najviac ocenení RTVS, ktorý z jedenástich nominácií premenil tri na ocenenia. Moderátorkou spravodajstva sa stala prvý raz Janette Štefánková. Ocenenie v kategórii Komentátor športu ziskal Marcel Merčiak, pre ktorého to bol už štrnásty OTO. Moderátorkou športu za rok 2019 sa stala Marianna Ďurianová, ktorá získala sošku v tejto kategórii prvýkrát.

​Tváre televízií Markíza a Joj získali po jednej soške. Diváci svojimi hlasmi rozhodli, že sošku OTO v kategórii Osobnosť TV publicistiky si odniesla Kristína Kövešová z Markízy, ktorá obhájila svoje víťazstvá z predchádzajúcich dvoch ročníkov. V kategórii Redaktor spravodajstva zvíťazil Jozef Kubáni z televízie Joj.

​V kategórii moderátorka TV programov zvíťazila opäť Adela Vinczeová. Pre moderátorku je to už sedemnásta soška OTO, z ktorých je päť Absolútnych OTOv.

​V kategórii Zabávač si ocenenie odniesol Michal Hudák, ktorý v kategórii zvíťazil aj minulý rok. Michal Hudák si odniesol aj tento rok cenu Absolútny OTO za najväčší počet hlasov od divákov.

Herečkou roka sa stala Dominika Kavaschová známa zo seriálu Oteckovia, v kategórii Herec zvíťazil Tomáš Maštalír. Pre herca, ktorý sa minulý rok zviditeľnil najmä na obrazovke Joj v seriáloch Za sklom či Trhline, je to tretí OTO, dvoch získal v rokoch 2007 a 2008.

Spevákom roka je Kali, speváčkou Sima Martausová. Obaja obhájili svoje minuloročné víťastvá. Cenu v kategórii Hudobná skupina získal prvýkrát Peter Bič Projekt.

​Okrem 15 kategórií, v ktorých o víťazoch rozhodovali svojimi hlasmi diváci, boli udelené aj ocenenia v špeciálnych kategóriách. Do Siene slávy vstúpil významný filmový a televízny producent Ján Mojto. Nitriansky rodák sa po emigrácii na Západ vypracoval na jedného z najúspešnejších producentov. Osobnosť vyberá Akadémia osobností kultúrneho a spoločenského diania na Slovensku.

​O ocenení Televízny počin roka rozhodujú novinári a redakcia časopisu Plus 7 dní, tento rok cenu udelili moderátorke televízie Markíza Zlatici Švajdovej Puškárovej, ktorá ako prvá išla príkladom v nosení rúšok. „Túto cenu pomyselne posielam pani Kušnírovej a manželom Kuciakovcom, ktorí nás učia, aby sme verili v pravdu a nádej,“ povedala moderátorka pri preberaní ocenenia.

​​​Víťazi 20. ročníka OTO:

  • Program roka: Tvoja tvár znie povedome (TV Markíza)
  • Seriál roka: Za sklom (TV Joj)
  • Zábavný program: Inkognito (TV Joj)
  • Moderátorka TV programov: Adela Vinczeová
  • Zabávač: Michal Hudák
  • Osobnosť TV publicistiky: Kristína Kövešová (TV Markíza)
  • Moderátorka spravodajstva: Janette Štefánková (RTVS)
  • Redaktor spravodajstva: Jozef Kubáni (TV Joj)
  • Komentátor športu: Marcel Merčiak (RTVS)
  • Moderátorka športu: Marianna Ďurianová (RTVS)
  • Herec: Tomáš Maštalír
  • Herečka: Dominika Kavaschová
  • Spevák: Kali
  • Speváčka: Sima Martausová
  • Hudobná skupina: Peter Bič Projekt
  • Cena týždenníka Plus 7 dní: Zlatica Švajdová Puškárová (TV Markíza)
  • Sieň slávy: Ján Mojto
  • Absolútny OTO: Michal Hudák

V anktete OTO diváci raz ročne hlasujú o najobľúbenejších televíznych osobnostiach, programoch, hercoch, spevákoch, skupinách a zabávačoch. Jej organizátorom je agentúra APA, vyhlasovateľom týždenník PLUS 7 DNÍ a vysielateľom slávnostného galavečera RTVS. Galavečer sa mal uskutočniť v sobotu 4. apríla. Pre zavedené preventívne opatrenia na spomalenie šírenia koronavírusu sa slávnostné vyhlásenie výsledkov zo strany organizátora posunulo na september.

01 - Modified: 2020-10-04 17:46:34 - Feat.: 0 - Title: OTO s najnižšou sledovanosťou za posledné roky. Galavečer sledovalo o 200-tisíc divákov menej
01 - Modified: 2020-09-24 05:45:52 - Feat.: - Title: Rada RTVS sa zaoberala "Bohom šoubiznisu". Reagovala na sťažnosti divákov na galavečer OTO 02 - Modified: 2020-10-04 17:46:34 - Feat.: - Title: OTO s najnižšou sledovanosťou za posledné roky. Galavečer sledovalo o 200-tisíc divákov menej 03 - Modified: 2020-09-04 15:17:11 - Feat.: - Title: V sobotu sa rozdajú slovenské televízne Oscary. Priamy prenos galavečera OTO odvysiela RTVS 04 - Modified: 2020-03-19 15:20:26 - Feat.: - Title: Galavečer OTO sa kvôli koronavírusu odkladá. Nový termín nie je zatiaľ známy 05 - Modified: 2020-03-09 13:45:26 - Feat.: - Title: Kto zabojuje o ocenenia OTO? Najviac nominácií má Markíza
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:15