Robert Fico
StoryEditor

Erik Tomáš: Robert Fico bude na Facebooku stále aktívnejší

04.01.2017, 08:09
Robert Fico nemá s hlavnými médiami dobrý vzťah. Po novom vsádza viac na sociálne siete.

Premiér sa opäť prihováral ľuďom cez sociálne siete. Kým v prvom tohtoročnom videu blahoželal fanúšikom k Novému roku, v druhom promoval výsledok hospodárenia.

„Dobrý deň, teraz vám ukážem, ako to je, keď ministri volajú a hovoria, že majú dobrú alebo zlú správu,“ začína video Robert Fico, ku ktorému sa pridáva šéf rezortu financií Peter Kažimír.

„Výsledok hospodárenia štátu za minulý rok je o miliardu lepší, ako sme pôvodne plánovali,“ nezdrží sa už úsmevu minister.

„Posledné parlamentné voľby ukázali, že sociálne siete sú čoraz väčším fenoménom,“ vysvetľuje šéf nového komunikačného tímu premiéra Erik Tomáš.

S hlavnými médiami je to boj

Je známe, že premiér nemá s médiami najlepší vzťah. Najsilnejšie ho ilustrovali konflikty na záver roka. Robert Fico vtedy na médiá niekoľkokrát otvorene zaútočil a novinárov označoval dehonestujúcim spôsobom. Počas roka podobne odmietal s niektorými médiami komunikovať.

„Táto situácia je neštandardná, ale odmietam, že ide o jednostranný problém. Niektoré média nechcú len informovať, ale už aj robiť politiku, čo je v rozpore so zásadami žurnalistickej praxe. Takže ak chceme pozitívny posun, niečo musia zmeniť obe strany,“ povedal pre Stratégie v čase návratu k premiérovi Tomáš.

Alternatíva? Aj Facebook

Sociálne siete podľa Tomáša miesto toho umožňujú priamočiarosť. Ponúkajú možnosť prezentovať témy bez skreslenia či prekrúcania, s ktorými sa podľa jeho slov stretávajú často v hlavných médiách. 

Ak však chcete na sociálnych sieťach zaujať, musíte zvoliť iný štýl, ako štandardné opozerané vystúpenia politikov. Aj za cenu toho, že to môže niekedy pôsobiť prvoplánovo,“ vysvetľuje Tomáš strojenosť oboch aktérov.

Kontroverznosť podľa jeho slov pomáha čítanosti, kľúčové však je, že každý výstup musí obsahovať jednoduché posolstvo. Za tvorbu videí zodpovedá nový mediálny tím, ktorý Tomáš vedie. „Na Facebooku plánujeme byť stále aktívnejší,“ dodáva mediálny poradca Roberta Fica.

01 - Modified: 2016-08-15 18:03:09 - Feat.: 0 - Title: Erik Tomáš: Na Robertovi Ficovi je už badať určitú únavu materiálu
01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 03 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 04 - Modified: 2019-12-13 08:30:55 - Feat.: - Title: Odborníci hodnotia video s Ficom v škôlke: Pellegrini by bol lepší, Smer má však iný problém 05 - Modified: 2019-03-21 13:22:45 - Feat.: - Title: Definitívne nám došla trpezlivosť, spustili ste otvorenú vojnu, povedal Fico novinárom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 10:10