Generali Poisťovňa
StoryEditor

Generali Poisťovňa bude mať nového generálneho riaditeľa

14.06.2019, 11:54
Autor:
TSTS
Od septembra sa ním stane Georg Engl, ktorý na pozícii nahradí Romana Juráša.

Georg Engl bude od 1. septembra 2019 vymenovaný za nového generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Generali Poisťovňa, a. s., Bratislava. Členom predstavenstva poisťovne Generali sa stane už od 1. augusta 2019.

Georg Engl nahradí Romana Juráša, ktorý sa od 1. septembra 2019 stane novým predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti Česká pojišťovna a.s., Praha. Členom predstavenstva Českej poisťovne sa stane od 1. júla 2019.

Taktiež Jiří Doubravský sa presunie z poisťovne Generali na Slovensku do predstavenstva Českej poisťovne od 1. júla 2019  na pozíciu Chief Operations Officer. 

Georg je v súčasnosti generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Generali osiguranje d.d., Zahreb. Do Generali prišiel v roku 2000 ako management trainee vo Viedni a Varšave. Od 2001 pracoval ako odborný asistent CFO (Chief Financial Officer) v Generali Holding Viedeň. Rakúšan Georg Engl sa v roku 2005 stal riaditeľom risk manažmentu a strategického plánovania v Generali UK v Londýne. V roku 2009 bol vymenovaný za CFO Generali osiguranje d.d., Zahreb a v roku 2012 za generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva.

Luciáno Cirinà, generálny riaditeľ Generali CEE Holding a regionálny riaditeľ pre Rakúsko, strednú a východnú Európu a Rusko, povedal: „Vymenovaním Georga budeme pokračovať v ďalšom úspešnom rozvoji našej spoločnosti na Slovensku pod vedením skúseného manažéra z Generali, ktorý má vynikajúce medzinárodné skúsenosti a široké znalosti poistného biznisu. Stál za rôznymi aktivitami, ktoré menili poistný trh, ako aj novými riešeniami zameranými na klienta. Pod jeho vedením Generali v Chorvátsku dosiahla skvelý posun nášho biznisu a každoročný rast poistného. Rád by som sa poďakoval Romanovi a Jirkovi za ich výnimočný prínos k získaniu silnej trhovej pozície a realizácii cieľov rastu a profitability vo všetkých produktových líniách.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:14