Alma Career Slovakia má nového riaditeľa
StoryEditor

Novým riaditeľom Alma Career Slovakia, predtým Profesia, sa stal Radoslav Rezák

22.05.2024, 10:06
Autor:
redred

Od obchodného riaditeľa, cez pozíciu Business Operations Director až po riaditeľa firmy. Radoslav Rezák sa v Alma Career Slovakia prepracoval na čelo spoločnosti.

Radoslav Rezák má dlhoročné skúsenosti s vedením veľkých tímov. Do Alma Career Slovakia (vtedy ešte pod názvom Profesia) nastúpil v januári 2020 na pozíciu obchodného riaditeľa. Už po pár týždňoch musel s tímom riešiť náročnú situáciu spôsobenú pandémiou, počas ktorej firmy zverejňovali oveľa menej inzerátov ako zvyčajne.  

„Profesiu som už vtedy vnímal ako mimoriadne úspešnú firmu, ale zároveň som videl príležitosti pre jej ďalší rozvoj. Začiatok bol z dôvodu pandémie veľmi náročný, na druhej strane, krízové situácie často umožňujú realizovať “reformy”, ktoré sa v dobrých časoch presadzujú oveľa ťažšie. A my sme toho urobili naozaj veľa. Z pohľadu trhu bola kľúčová decentralizácia, presunuli sme sa do regiónov, aby sme boli bližšie ku klientom, nastavili viackanálovú obsluhu zákazníckych segmentov, začali intenzívnejšie pracovať so zahraničnými trhmi,“ popisuje svoje začiatky vo firme.  

Od júna 2022, v súvislosti so spájaním skupinových značiek pod jednotnú platformu Alma Career, prijal Radoslav Rezák ako Business Operations Director zodpovednosť za obchodné aktivity a procesy, ktoré presahujú naše hranice smerom k materskej spoločnosti Alma Career.  

„Postavili sme niekoľko tímov, medzinárodný obsluhuje celý svet a predáva riešenia všetkých 11 krajín, eventový organizuje úspešné Profesia Days a v marci 2024 sme pridali pražské Career Expo, eCommerce škáluje trh, sales excellence pokrýva CRM a celý ekosystém pre obchodné tímy, zákaznícky servis obsluhuje český, slovenský a poľský trh,“ vysvetľuje Radoslav Rezák. 

V máji 2024 sa dostal na čelo Alma Career Slovakia, ktorá tak bude mať v rámci medzinárodnej materskej organizácie Alma Career ešte silnejší manažment. 

„Naša firma má v rámci celej Alma Career veľmi silné postavenie. Novú pozíciu beriem ako ocenenie doterajšej práce, ale hlavne ako obrovský záväzok. Predstavujem kontinuitu, ale zároveň chcem prinášať nové prvky. Sme jasná trhová jednotka, zvyknem hovoriť, že praktizujeme japonský Ikigai, tzn. robíme čo nás baví, v čom sme dobrí, spoločensky užitoční a trhom uznávaní. Svet každopádne akceleruje, budú nás ovplyvňovať viaceré mega-trendy od zásadnej štrukturálnej zmeny pracovného trhu až po masívne nasadzovanie umelej inteligencie. Toto sú najväčšie strednodobé výzvy, ktoré musíme reflektovať, sme však skvelá partia, u ktorej sa spájajú ľudské hodnoty a profesionálne schopnosti, takže sa na to veľmi teším,“ dodáva Rezák. 

Pred príchodom do Profesie viedol Radoslav Rezák obchodné a marketingové oddelenia v METRO Cash & Carry Slovakia, ešte skôr bol obchodným riaditeľom Oriflame Cosmetics a predtým viac ako 4 roky pôsobil ako senior manažér pre B2B predaj v Slovak Telekom. 

Doterajší riaditeľ Milan Jasný pôsobí na rovnakej riadiacej pozícii pre Alma Career Czechia a zároveň riadi nadnárodnú jednotku v strednej Európe, súčasťou ktorej je aj slovenská Alma Career, prevádzkovateľ najnavštevovanejšieho pracovného portálu Profesia.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. jún 2024 10:45