Nový riaditeľ vydavateľstva ŠPORT PRESS, ktoré vydáva denník Šport, sa zároveň stáva aj konateľom spoločnosti.archív
StoryEditor

Vydavateľstvo denníka Šport má nového riaditeľa

25.09.2024, 15:08
Autor:
michmich

Novým riaditeľom vydavateľstva ŠPORT PRESS, ktoré vydáva denník Šport, sa stal od 1. septembra 2024 Peter Vavro. Zároveň sa stal aj konateľom spoločnosti.

Peter Vavro je novinár a manažér, ktorý v médiách pôsobí s krátkou prestávkou takmer 25 rokov. Po novinárskych začiatkoch v denníku Národná obroda prestúpil v roku 2002 do verejnoprávnej STV, kde sa stal moderátorom hlavnej diskusnej relácie „O päť minút 12“.

Vo februári 2004 odišiel do Hospodárskych novín na pozíciu zástupcu šéfredaktorky a neskôr sa stal na viac ako šesť rokov šéfredaktorom. Po odchode z HN Peter Vavro vybudoval a spustil úplne novú vzdelávaciu akadémiu pre podnikateľov a živnostníkov.

image

Novým riaditeľom vydavateľstva ŠPORT PRESS, ktoré vydáva denník Šport, sa stal od 1. septembra 2024 Peter Vavro.

archív
V roku 2019 nastúpil na post riaditeľa obsahu a divízneho šéfredaktora siete regionálnych týždenníkov MY vo vydavateľstve Petit Press. V regionálnych týždenníkoch dochádza k zásadným zmenám v obsahu a grafike, digitalizujú tlačený a spoplatňujú obsah na weboch, z tradičného printového média sa stáva po novom aj médium digitálne. Následne  prešiel na pozíciu riaditeľa obsahu a podpory predaja v divízii printových magazínov vo vydavateľstve Petit Press. 

„Dostal som slušnú ponuku od slušnej spoločnosti. Denník ŠPORT je zárukou novinárskej kvality a skúsenosti, ktorá na slovenské pomery produkuje nadštandardný, a najmä špecializovaný, obsah, kľúčový pre prežitie a rozvoj akéhokoľvek média na domácom trhu,“ hovorí Peter Vavro, nový konateľ a riaditeľ vydavateľstva denníka ŠPORT, spoločnosti ŠPORT PRESS.

Denník Šport je aktuálne tretím najčítanejším denníkom na Slovensku (zdroj: MML TGI SR 2024: 1. a 2. kvartál). Vydáva pravidelné prílohy a knižné publikácie k najvýznamnejším športovým podujatiam. Už viac ako 30 rokov je vydavateľstvo ŠPORT PRESS súkromnou obchodnou spoločnosťou, ktorej majiteľmi sú predstavitelia Prvej slovenskej stávkovej spoločnosti Niké.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:21