StoryEditor

Najnovšie reklamy týždňa: Spot, v ktorom značka trolluje svoju konkurenciu a urážlivé slová Trumpa použité na Haiti

19.01.2018, 18:41
Autor:
pzpz
A aj pokus H&M o napravenie reputácie.

Vitajte v piatkovej rubrike. Toto sú reklamy, ktoré zaujali uplynulý týždeň. V reklame na cestovný ruch na Haiti sa kreatívny riaditeľ spoločnosti rozhodol na vizuáloch použiť Trumpové slová, objavila sa aj séria spotov, ktoré majú predísť samovraždám a aj roztomilá reklama na banku.

Kreatívny riaditeľ agentúry Parkour na Haiti sa rozhodol použiť urážlivé slová prezidenta Trumpa v reklame. Slovo Sh*thole, ktoré Trump požil niekoľkokrát práve v spojení s Haiti, spoločnosť využila a rozhodla sa v tomto znení zverejniť  outdoorové vizuály v hlavnom meste.

Adweek Adweek

​Značka Kind, výrobca proteínových tyčiniek, si vytvorila reklamu po svojom. Trolluje v nej svoju konkurenciu. Herečka Anna Faris v nej číta nahlas a bez hanby recenzie na produkty ostatných výrobcov proteínových tyčiniek na trhu. Keď si pozriete video, vypočujete si naozaj nepekné narážky, napríklad takúto : "Radšej by som mala zlomenú nohu, než jesť túto hyenu" a ďalšie.

Dve nórske maminky sa dohodli, že majú dosť genderových stereotypov v obliekaní detí a rozhodli sa predstaviť H&M reklamu, kde účinkujú deti poobliekané bez ohľadu na to, „či je oblečenie chlapčenské, alebo dievčenské.“ Takúto myšlienku sa rozhodlo propagovať už viacero odevných spoločností. Uvidíme, či práve H&M, po nedávnom rasistickom škandále, dosiahne miernu revolúciu vo farebnom aj štýlovom obliekaní detí.

Agentúra Droga5 NY vytvorila sériu videí, ktoré majú bojovať proti tínedžerským samovraždám. K takýmto myšlienkam dochádza vo viacerých situáciách medzi mladými ľuďmi, keď si nemajú čo povedať a nastáva trápna chvíľka ticha. V rôznych spotoch uvádzajú rôzne  situácie, v ktorých dôjde k nepríjemným, až čudným momentom. Na projekte pracuje agentúra s viacerými nadáciami bojujúcimi proti samovraždám v Amerike.

Uplynulý týždeň banka Santander predstavila roztomilú reklamu s prasiatkom. Stratilo sa malému dievčatku a ocitlo sa v rukách tínedžerov, ktorí ho rozbili. Príbeh končí happy endom a nakoniec sa opravené prasiatko dostane ku svojej pôvodnej majiteľke. Pozrite si celý mini príbeh, je naozaj milý.

01 - Modified: 2018-02-23 10:07:13 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v reklame: Kresby sexuálne zneužitých detí boli vystavené v Miami a Frodo v reklame 02 - Modified: 2018-01-05 12:10:28 - Feat.: 0 - Title: Najnovšie reklamy týždňa: Duracell pomáha v Portoriku po hurikáne a piloti sú posadnutí palacinkami
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 21:46