archív
StoryEditor

Tatra banka miluje umenie. Už druhý rok daruje Slovenskej národnej galérii veľkolepý dar

21.12.2021, 10:14
Autor:
redred
Komunikuje to výpravným spotom od MADE by Vaculik.

Už druhý rok za sebou pokračuje Tatra banka v zmysluplnej tradícii. Slovenskej národnej galérii venuje unikátnu zbierku diel slovenských umelcov ako dar pre nás všetkých. Komunikujte to aj v televíznom a online spote od agentúry MADE by Vaculik a produkčnej spoločnosti Hitchhiker Films.
Výpravný spot znázorňuje metaforu cesty za objavovaním umenia.

„Tatra banka miluje umenie. Jeho podpora má pre nás priam hodnototvorný význam. Aj tento rok sme sa preto rozhodli darovať nám všetkým umenie. Dar vo forme zbierky diel piatich slovenských umelcov navyše podčiarkuje aj náš záväzok k princípom udržateľnosti a trvalým hodnotám," hovorí Milada Halová, CMO Tatra banka and Raiffeisen bank.

V rámci tejto akvizície Tatra banka prináša unikátne diela Milana Tittela, Marka Blaža, Denisy Lehockej, Erika Bindera a Mareka Kvetana, ktorí spolu poukazujú na rozmanitú zmes rozličných prístupov, médií a tém v súčasnom umení. Slovenská národná galéria ich v spolupráci s bankou sprístupní divákom v rámci výstavy Motýľa nekúpiš, ktorá bude k dispozícii v priestoroch galérie až do apríla 2022.

To, že umenie je dar, banka komunikuje aj v televíznej a online kampani z dielne agentúry MADE by Vaculik. Spot v réžii Milana Baloga opäť pracuje s vysokou estetikou, pričom funguje ako metafora cesty za objavovaním umenia. Každý záber v spote je komponovaný s odvolávkou na klasické maľby. Natáčanie prebiehalo v atmosférických priestoroch Holíčskeho zámku a okolia či v Esterházyho paláci v Bratislave. Produkčne kampaň vznikla pod taktovkou Hitchhiker Films.

„Sme nesmierne radi, že aj tento rok potešíme divákov vo vianočnom období umeleckým dielom. A teraz nemám na mysli len nádhernú zbierku umenia, ktorú Tatra banka venuje Slovenskej národnej galérii, ale aj samotný spot, ktorý pre nás natočil Milan Balog, čím opäť posúva vizuálnu a craftovú úroveň slovenskej reklamy,“ hovorí Milan Bielik, Creative director Made by Vaculik.

Minulý rok Tatra banka do zbierky Slovenskej národnej galérie zakúpila dielo významného slovenského konceptuálneho umelca Romana Ondaka Time Capsule. Komunikovala to v tomto novoročnom spote.

Vizitka tohtoročnej kampane:

Klient:
CMO Tatra banka and Raiffeisen bank: Milada Halová
Head of Marketing Communication department Tatra banka: Alena Popovičová
Senior Brand manager: Dominika Gaburová
Senior Online Manager: Filip Kuchar

Agentúra: MADE BY VACULIK
Creative Director: Milan Bielik
Copywriter: Milan Bielik, Timea Juríčková
Art Director: Michal Nagy, Filip Šufliarsky, Martin Schurdák
Senior Account Manager: Blanka Stručka Blahová
Strategy Director: Adam Horecký
Digital Strategy Planner: Marek Krištof

Produckia: Hitchhiker Films

Režisér: Milan Balog
Kamera: Marián Ontko
Producent: Michal Gögh
Produkcia: Viktória Cintulová, Maruška Magálová
Strih: Marek Královský
Grading: Lucia Kovalová
Postprodukcia: K2, Stone PP
Hudba: Tiago Benzinho
Fotografka: Dorota Holubová


menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 13:00