StoryEditor

Alza uvádza vlastnú značku ekodrogérie

28.06.2019, 14:16
Autor:
rmrm
Na jej vývoji sa podieľali samotní zamestnanci e-shopu.

Alza uvádza na trh novú privátnu značku ekodrogérie s názvom AlzaEco, ktorá aktuálne ponúka ekologické prostriedky na pranie, konkrétne prášky, gély a aviváže. Ide o české výrobky šetrné k prírode a ľuďom, dermatologicky testované a balené v recyklovateľných obaloch. Produkty sú dostupné na českom aj slovenskom trhu.

Alza touto aktivitou reaguje na zvýšený dopyt po tomto type tovaru.

„Nová privátna značke vychádza z našej dlhodobej snahy chrániť životné prostredie a podporovať ekológiu v každodenním živote. Po uvedení vlastného radu elektroniky AlzaPower s recyklovateľnými obalmi sa v ďalšom kroku zameriavame na segment drogérie, ktorá patrí k najpoužívanejším produktom v domácnosti. Cieľom bolo vytvoriť kvalitný ekologický produkt s vysokým podielom prírodných látok, ktorý bude svojim zložením maximálne šetrný k našej planéte,“ približuje Aleš Zavoral, predseda predstavenstva Alza.cz. Vývoj novej privátnej značky trval niekoľko mesiacov, pričom do procesu sa zpojili samotní zamestnanci Alzy. „Vzorky pracích práškov, gélov a avivážií sme rozdali našim testerom na slepý test. Na základe hodnotenia sme vybrali tie najlepšie a následne sme ladili ich zloženie tak, aby sme boli spokojní aj my, aj zákazníci. Chceme totiž ponúknuť nielen šetrný, ale zároveň aj účinný produkt bez kompromisov,“ popisuje zrod značky Ivana Škorvánková, manažérka projektu.

Novinka bude podporená kampaňou na sociálnych sieťach. Alza Okrem vlastnej značky Alza na svojom webe nedávno uviedla aj samostatnú kategóriu ekodrogéria, ktorá reflektuje neustále stúpajúci dopyt zákazníkov po produktoch s prírodným zložením. Len za prvý polrok 2019 rástol tento segment na Alze medziročne o 93 % a v porovnaní s rokom 2017 vygenerovali ekoprodukty dokonca 4,5krát väčší obrat ako pred dvoma rokmi. Aktuálne kategória obsahuje už 352 produktov rôznych značiek.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 05:01