StoryEditor

Vianoce v reklame: Jednu z najkrajších má Apple, ale konkuruje mu aj E.T.

13.12.2019, 07:00
Autor:
pzpz
Obľúbenú reklamu letiska Heathrow tento rok neuvidíme.

Vianočné obdobie je za dverami a nám neostáva nič iné ako si postupne prezerať, aké vianočné spoty si pre nás značky tento rok pripravili.

Vianoce ako každý rok odštartoval najžiadanejší zadávateľ reklamy John Lewis. Hlavnú úlohu v reklamnom spote si tento rok zahral dráčik Edgar so svojou vernou ryšavou kamarátkou.

iPad v hlavnej úlohe

Z Apple vianočnej reklamy majú diváci zaručene príjemný emotívny pocit. V spote je ukázaná rodinka, ktorá na sviatky cestuje za starých otcom, ktorý je kvôli smrti svojej manželky sám. Spot režírovaný Mark Molloy dáva počas celých troch minút do pozornosti iPad, ktorý slúži pre rodičov ako pestúnka, ale dievčatá ho v skutočnosti využijú šikovne.

Youtube

​Pre celú rodinu si pripravia prekvapenie vo forme fotografií a videa, čím si pripomenú starú mamu. Apple vo vyjadrení k reklame zdôraznil, že iPad nie je pasívnym nástrojom na spotrebu, ale v skutočnosti má byť aktívnym nástrojom na vyjadrenie. Zahraničné médiá chvália Apple, že na rozdiel od väčšiny ostatných reklám, vieme, čo je vlastne produktom, ktorý spoločnosť propaguje.

K Elliotovi sa na Vianoce vrátil E.T.

Spoločnosť Sky vo vianočnej reklame oživila legendárnu postavu E.T. mimozemšťana. Ten prichádza naspäť k Elliotovi kde si s jeho rodinou užíva vianočnú atmosféru so všetkým, čo k nej patrí. Štvorminútovú reklamu sa určite oplatí vidieť, Sky ju vytvorila v spoluprác s Universal Pictures.

Manželia Bairovci majú prestávku

Ak už netrpezlivo čakáte na pokračovanie príbehu plyšových manželov, ktorí sú hlavnými postavami vianočných spotov britského Heathrow Airport tak čakáte zbytočne. Letisko potvrdilo, že si manželia tento rok od Vianoc dávajú pauzu a čas strávia v súkromí.

Youtube

​Príbeh Doris a Edwarda Bairovcov sledujeme od roku 2016, kedy sa v ich prvej vianočnej reklamy stali „tvárami“ letiska. V roku 2017 nám ukázali niekoľko rokov spoločného života po prvýkrát. Minulý rok sme sledovali ich cestovanie z horúcej Floridy naspäť do Veľkej Británie. Pri vypočutí vianočných piesní a spomienok na domov sa im zacnelo a rozhodli sa, že Vianoce radšej strávia  tradične v Británii.

01 - Modified: 2019-12-24 11:53:22 - Feat.: - Title: Vybrali sme najlepšie vianočné svetové reklamy z tohto roka
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:45