StoryEditor

Obľúbený Kompot narazil na kritiku fanúšikov. Dôvodom je fotka Mikasa

31.10.2020, 19:32
Autor:
(pš)(pš)
Z hlavného hygienika urobil na svojom facebooku tekvicu.

Online obchod Kompot mnohí obľubujú kvôli originálnymi tričkám a iným veciam, ktoré niekedy ironicky, ale najmä s inteligentným vtipom reflektujú súčasnú, spoločenskú, ale aj politickú situáciu. Nápisy typu "Wirus Chujovy", "Múdrosráč", "Ľuďom viete čo" patria medzi jedny z najznámejších motívov.

Tentoraz si obľúbený online obchod vyslúžil u svojich fanúšikov kritiku. Dôvodom je status na facebooku, kde znázornil nášho hlavného hygienika Jána Mikasa ako oranžovú halloween tekvicu. K obrázku pridal aj komentár: "Každý rok vykladáme aktuálnu tekvicu. Raz chudú, raz tučnú, raz zlú, inokedy dobrú. Také sú dušičky."

Fotografiu začali okamžite komentovať priaznivci Kompotu. Tentoraz to ale nie sú pozitívne komentáre.

Facebook Kompotu

​Fanúšikovia píšu o prešľape, odsudzujú nízku úroveň tohto statusu, ide o komunikáciu, ktorá "zďaleka neprináleží" takej značke ako Kompot je. Niektorí prirovnávajú tento status k nešťastnému videu cestovnej kancelárie Bubo z marca tohto roka. "Nehnevajte sa, ale toto je už úplne primitívny a trápny humor, hodný detí na základnej škole - a aj tie deti majú snáď viac rozumu ako autor tohto," píše sa v jednom z mnohých komentárov.

Admin facebookovej stránky Kompotu, zjavne párkrát menil statusy, čo zaznamenali aj diskutujúci v komentároch. Tonalita či obsah v popise bola viac-menej rovnaká.

Facebook Kompotu

​Kompot sa snažil situáciu zachrániť ďalším statusom, kde je už namiesto "Mikasovej tekvice" - mačiatko a obrázok doplnil ďalším textom: "Milí priatelia, priateľky, nepriatelia i nepriateľky! Už roky máme v KOMPOTe takú tradíciu, že každý rok na Halloween vyložíme tekvicu. Tekvica vždy nejako reaguje na aktuálne dianie, či už v dobrom alebo zlom. Dnešná tekvica Mikas spôsobila toľko emócií, že sme sa aj trochu zľakli, či sme na svojom profile. Mazať to nebudeme, pretože to raz bude dobré svedectvo tejto šialenej doby. Okrem porazenia hnusoby sa veľmi tešíme na trochu menej tenznú dobu, lebo toto nie je halloween, ale peklíčko." Toto ospravedlnenie však vzbudilo ďalšiu ostrú kritiku. 

"Namiesto ospravedlnenia za chybu, ktorú môže spraviť každý, sa tvárite že sme nepochopili. #úbohé," napísal jeden z množstva fanúšikov, komentáre ale majú podobný obsah.

Facebook Kompotu

​Aj v tomto prípade bol status párkrát upravený, admin zdôvodnil, že si z hlavného hygienika nerobí žarty kvôli výzoru, ale kvôli jeho predchádzajúcim vyjadreniam. Aj tento status je už minulosťou.

Facebook Kompotu

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:30