Slovensko pozná svojich FILANTROPOV
StoryEditor

Slovensko pozná svojich FILANTROPOV

02.03.2015, 11:23
Fórum donorov 26. 2. 2015 odovzdalo ceny firmám a jednotlivcom, ktorí svojou prácou a nasadením robia Slovensko lepšou krajinou.

Filantropom roka 2014 je Miroslava Hunčíková z organizácie Svetielko pomoci, ktorá podporuje rodiny s onkologicky chorými deťmi. ”Keď som na vlastnej koži okúsila, aké to je strachovať sa o život svojho chorého dieťaťa - nevedieť, ako si s tým poradiť psychicky, fyzicky, ale aj finančne, rozhodnutie pomáhať rodičom v podobnej situácii mi prišlo celkom prirodzené. Ocenenie Filantrop roka je pre mňa motiváciou pokračovať. Veď niekedy naozaj stačí pár povzbudivých slov či v tichosti držať za ruku, aby sme niekomu pomohli,” hovorí čerstvá laureátka.

Do Siene slávy Fóra donorov uviedli Máriu Vaškovičovú, autorku Krištáľového krídla, za jej dlhoročné pôsobenie v oblasti filantropie.

Kategória pre firemných donorov TOP firemný filantrop je organizovaná v spolupráci s denníkom Hospodárske noviny. Spomedzi firiem získali najvyššie ocenenie spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa a GlaxoSmithKline.

Novinkou každoročného podujatia je ocenenie najúspešnejšieho projektu v oblasti fundraisingu – zvíťazil spoločný projekt Greenpeace Slovensko a n.o. Živica - Adoptuj si včelu! „Ocenenie je vítanou spätnou väzbou pre organizácie, ktoré hľadajú verejné zdroje na svoju činnosť. Verím, že im dodá energie do ďalšieho obdobia,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ portálu Ľudia ľuďom, n. o.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:31