StoryEditor

Takto by vyzeral Pišta Lakatoš z reklám Fun Fónu, keby sa tvorcovia rozhodli inak

12.01.2016, 08:17
Dnes je z Pištu King. Tvorcovia však z neho na začiatku chceli mať niečo iné. Pozrite si nezverejnenú podobu Pišta Lakatoša.

Známa postavička z reklám Fun Fónu - Pišta Lakatoš je sebastredný "cigán z východu", ktorý všetko vie, všade bol a každý problém vyrieši.

To však nie je náhoda. Tento charakter mu dali v agentúre Wiktore Leo Burnett pred piatimi rokmi, keď sa operátor Fun Fón rozhodol posilniť svoju marketingovú komunikáciu. Odvtedy jeho produkty sprevádza King. Taký je oficiálny charakter Pištu Lakatoša.

V rozhovore pre Stratégie prezradila Katarína Králiková, ktorá spolu s ostatnými členmi tímu WLB dotvára postavičku, dáva jej dej, vtipy, ktoré hovorí a vôbec vytvára pre Pištu situácie v reklamách: "S polohou kinga sa dá veľmi dobre pracovať, je to široká hracia plocha, preto sme ju zvolili."

Dnes Pištu Lakatoša teda poznáte takto:

 

To, že bude Pišta Lakatoš v reklamách v póze Kinga, nebolo však jasné hneď od začiatku. Tvorcovia reklám pre Stratégie odkryli, aký by bol Pišta Lakatoš dnes, ak by sa na začiatku rozhodli inak. V hre bola pozícia Ministra, Krišny alebo rapera. A takto mal Pišta vyzerať:

Ako Minister:

 

Ako Krišna:

 

 

 

Ako raper:

 

Katarína Králiková ešte vysvetľuje, ako s Pištom v reklamách dnes pracujú: "Odklonili sme sa od postavy, ktorú dostal v Lokal Filmise a vytvorili sme mu vlastný FunFón svet. Nechceli sme mu nanútiť značku v nejakým strnulých pózach, ale chceli sme presný opak – aby sa značka vyvíjala spolu s Pištom."  

Zdroj: Erika Brindzová

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 13:07