StoryEditor

Hodnotenie Stratégií: Najlepšou júlovou reklamou je Video o ničom

11.08.2016, 12:05
Najviac pomáhame, keď nerobíme nič. Hovorí sa v najlepšej kampani mesiaca júl.

V hodnotení júlových reklám porota ocenila najvyšším počtom bodov Video o ničom od agentúry Mark BBDO. Kampaň informuje o aktivitách Lesoochranárskeho združenia VLK a zdôrazňuje, že zastaviť ničenie lesov je nevyhnutné. Dá sa to jednoducho tak, že do prirodzeného vývoja lesov nebude zasahovať človek, ale príroda. Vo videu sú použité autentické zábery z lesov, do ktorých sa vôbec nezasahuje. Wording zrozumiteľne vysvetľuje myšlienku kampane, pričom sa hrá so slovom NIČ. Porota zástupcov reklamných agentúr ocenila reklamu priemernou známkou 6,75, porota zadávateľov 6,00.

Druhý najvyšší počet bodov si z júlového Hodnotenia Stratégií odniesli online videá z kampane pre Zlatý Bažant 73. Agentúra Wiktor Leo Burnett oslovila troch legendárnych grafických dizajnérov, ktorí boli už v roku 1973  profesionálne aktívni – Pavla Chomu, Jana Meisnera a Karla Rosmányho. Ich úlohou bolo vytvoriť trojicu autentických plagátov spôsobom, akým sa vyrábali v 70-tych rokoch. S minimálnym využitím počítačov a s maximálnym využitím ručnej grafickej roboty. Porota ocenila kampaň priemernými známkami 6,60 (agentúry) a 5,40 (zadávatelia). Všetky tri videá s grafickými dizajnérmi si môžete pozrieť na Hodnotení Stratégií.

Printový Vizuál o ničom ku kampani Lesoochranárskeho zoskupenia VLK od agentúry Mark BBDO upozorňuje, že zastaviť ničenie lesov je nevyhnutné, aby zostali zachované aj pre ďalšie generácie. Zdôrazňuje, že aspoň do piatich percent prirodzeného vývoja lesov by nemal zasahovať človek, ale len príroda. Na vizuále je rozpílený strom zobrazený ako graf s údajmi o výruboch v slovenských lesoch. Ten nesie posolstvo o stave slovenských lesov a upozorňuje na dôležitosť NIČ nerobenia. Porota agentúr udelila práci priemernú známku 5,75, zadávatelia 5,60.

Stratégie

Zadaním klienta Tesco Mobile bolo odkomunikovať študentom nový benefit predplatenej SIM karty Bodka - volanie za 3,9 centa za minútu bez ďalších podmienok. Agentúra UNIVERSAL McCANN Bratislava prepojila benefit produktu so známym autobusom študentov č. 39. Pomocou desatinnej čiarky upravila legendárny spoj na Tesco Mobile č. 3,9. Súčasťou outdoorovej kampane bola aj kompletne obrandovaná zastávka v Mlynskej doline s výzvou „Naskočte na 3,9!“. Kampaň bola realizovaná počas najväčšej akcie v študentskom mestečku - Bažant na Mlynoch. Outdoorovú kampaň ocenila porota známkami 5,20 (agentúry) a 5,25 (zadávatelia).

Zadaním OMV Slovensko pre agentúru TRIAD Advertising bolo vytvoriť inzerciu v prílohe venovanej festivalu Pohoda v časopise .týždeň, ktorá bude promovať spoluprácu OMV s Dobrým Anjelom. Klient zdvojnásobil počet bodov, ktoré ľudia venujú Dobrému Anjelovi a chcel to oznámiť práve na festivale Pohoda. Agentúra v reklame Darujte kúsok pohody zdvojnásobila Dobrého Anjela v štýle "Pohoda bábätiek". V inzercii sa jej tak podarilo spojiť tri veci: Dobrého Anjela, OMV a Pohodu. Práca si odniesla od poroty 5,50 bodov (agentúry) a 4,20 (zadávatelia).

Stratégie

Poslednou júlovou reklamou, ktorá sa dostala na hranicu piatich bodov a postupuje na shortlist finálneho Hodnotenia Stratégií, je inzercia Zlatý klinec 2016 od APPLEPIE Advertising. Kampaň pre KRAS/AAA/Stratégie/ADC promuje najvýznamnejšiu národnú súťaž kreativity v reklame - Zlatý klinec. Galavečer, na ktorom sú oceňované najkreatívnejšie osobnosti a reklamné kampane posledného roka, sa tento rok niesol v téme kreativita & fashion. Agentúra na vizuáloch spája myšlienku, že tak, ako sa v móde nosia fashion doplnky, v reklame sa nosí Zlatý klinec. Porota kreatívcov ocenila inzerciu priemernou známkou 5,00, zadávatelia 4,40. Všetky vizuály si môžete pozrieť v Hodnotení Stratégií.

Stratégie

Prehľad všetkých reklám z júlového Hodnotenia Stratégií spolu s kreditmi a bodmi od porotcov nájdete na Hodnotení Stratégií.

01 - Modified: 2022-02-04 11:47:24 - Feat.: - Title: Reklamou mesiaca je vizuál pre Platformu rodín, najúspešnejšou agentúrou sa stalo MullenLowe GGK 02 - Modified: 2022-08-15 08:44:53 - Feat.: - Title: Štatút Hodnotenia reklám v Stratégiách 03 - Modified: 2021-12-21 08:17:40 - Feat.: - Title: Stratégie odštartovali nový ročník Hodnotenia alebo hľadáme najlepšie reklamy mesiaca 04 - Modified: 2019-12-02 10:34:35 - Feat.: - Title: Hodnotenie Stratégií: Agentúrou októbra sa stala MUW Saatchi & Saatchi 05 - Modified: 2019-11-21 09:51:19 - Feat.: - Title: Najlepšie slovenské reklamy za tento rok
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 16:35