Rozumbrada zasahuje.
StoryEditor

Slovensko potrebuje superhrdinu. Prináša ho v kampani Kooperativa. Zoznámte sa Rozumbrada

18.05.2023, 19:16
Autor:
redred

Nový kreatívny koncept “Zbytočné rady vám nepomôžu” zastrešila agentúra MUW Saatchi & Saatchi.

Koncept vychádza zo základného insightu, ktorý je rovnako všedný, ako aj univerzálny.

“Nech sa stane čokoľvek, vždy platí, že sa nájde niekto, kto vám rád vysvetlí, čo ste mali urobiť inak, skrátka po vojne je každý generálom. Táto zbytočná potreba radenia druhým je taká naša slovenská superschopnosť. No a slovenská superschopnosť potrebuje slovenského superhrdinu - Rozumbradu.” hovorí Pavol Paulenda kreatívny riaditeľ agentúry MUW Saatchi&Saatchi.

Prvou kampaňou, v ktorej sa tento hrdina predstaví, je kampaň na poistenie domácnosti Bezstarostný domov. V 30 sekundovom reklamnom spote sa stávame svedkami lúpeže, pri ktorej manželom superhrdina absurdne a vtipne "pomáha" zbytočnými radami a svojími superschopnosťami doslova a fyzicky celú situáciu len zhoršuje.

"Naším cieľom bolo priniesť modernú a sviežu komunikáciu, ktorá by dokázala vtipne reagovať na dlhodobý trend superhrdinskych klišé, ktorých sú už roky plné kiná. Zároveň tak máme zapamätateľný a odlíšiteľný spôsob ako ukázať, že najlepšie riešenie je často najjednoduchšie - dobré poistenie," hovorí Juraj Mičko marketingový riaditeľ spoločnosti Kooperativa.

O produkciu spotu sa postarala spoločnosť Revers pod taktovkou režisérskeho dua Wolfberg. Kampaň odštartovala 15. mája a na televíznych obrazovkách,v tlači,v outdoore a online ju bude možné vidieť až do konca júna.

"Zbytočné rady vám v živote nepomôžu, dobré poistenie áno." To je posolstvo, ktoré chce Kooperativa Poisťovňa vďaka Rozumbradovi poslať svojim klientom.

Vizitka kampane:

Creative Director: Pavol Paulenda

Art Director: Alexander Shuvalov, Adrián Juriga

Copywriter: Radimir Mihaylov

Strategy Director: Kamil Charvát

Account Director: Zuzana Záziková

Account Manager: Kristína Sýkorová

Režisér: Wolfberg

Produkcia: Revers

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:28