Fun rádio prináša AI moderátorov Sajfu, Ajku a Juniora s Marcelom.
StoryEditor

Fun rádio prináša AI moderátorov Sajfu, Ajku a Juniora s Marcelom

17.06.2024, 10:38
Autor:
redred

Fun rádio pred nedávnom spustilo image kampaň: Všetci potrebujeme viac FUN. Vytvárajú pre poslucháčov zábavné personalizované odkazy.

Médium vníma, že je dôležité Slovensku pripomenúť, ako veľmi aj v dnešnej komplikovanej dobe netrebné zabúdať na úsmev. Práve zábava spojená s úsmevom a smiechom je súčasťou DNA značky už viac ako 34 rokov.

Súčasťou kampane najzábavnejšieho rádia je aj landing page zabavsa.funradio.sk, naktorej AI moderátori rozosmievajú užívateľov. Umelá inteligencia bola natrénovaná na hlasy Fun rádiovských hviezd a poslucháči sa môžu nechať okomentovať napríklad AI Juniorom, ktorého hlášky sú vďaka pokročilým promptom takmer na nerozoznanie od skutočných. Okrem toho, že sa poslucháči zabavia, môžu vyhrať lístky na koncert legendárnej skupiny Coldplay vo Viedni.

Vždy som obdivoval moje lepšie ja a konečne prišla doba, kedy budem nielen autentický a uveriteľný, ale vďaka AI aj dokonalý“, s úsmevom hovorí Milan “Junior“ Zimnýkoval.

„Nápad pracovať s AI moderátormi a ich personalizovanými odkazmi z dielne Triadu, nás od prvej chvíle nadchol. To, čo pokročilá umelá inteligencia dokáže, je neuveriteľné. Už pri testovaní sme sa s kolegami nevedeli prestať smiať, challenge-ovali sme ju rôznymi šialenými úlohami a prekvapilo nás, ako si s nimi dokázala vtipne poradiť. A čo je dôležité, hlas AI moderátorov znie ako v éteri, vďaka čomu sme opäť bližšie k poslucháčom“, hovorí Lenka Brezovská, marketingová riaditeľka RADIO GROUP a.s., ktorá zastrešuje Fun rádio.   

image

Fun rádio prináša AI moderátorov Sajfu, Ajku a Juniora s Marcelom.

Roman Janajev, Creative Tech Lead, TRIAD: “Komentáre od moderátorov sú cez GPT-4 generované s detailne vyladenými promptami, ktoré obsiahnu osobnostné vlastnosti a moderatorský štýl konkrétnych moderátorov Fun rádia. Výsledok vygenerovaného promptu sa ďalej prenáša do ElevenLabs s natrénovanými moderátorskými hlasmi. Ich model tiež uchováva špecifiká dikcie jednotlivých moderátorov. Za celou aplikáciou stojí tiež šikovný distribútor správ na dopyty do externých api, aby sme dokázali zvládnuť aj nával väčšieho množstva ľudí.”

Marek Mikúšek, programový riaditeľ Fun rádia dodáva: „Zabaviť sa s umelou inteligenciou je super! Vyskúšali sme ju využiť namiesto moderátorov v zábavnej utilite v online. Aj keď je to veľmi zábavné, našich živých moderátorov, AI moderátori nedokážu plnohodnotne nahradiť. Funko má tých najlepších moderátorov v slovenskom éteri. AIka, sAIfa, JunIAor a mAIrcel, sú síce na pobavenie, no stále vás vo vysielaní najlepšie zabavia skutoční Junior, Marcel, Ajka a Sajfa.

Credits:

Klient: RADIO GROUP a.s. - Fun rádio

Kreatívna agentúra: TRIAD  

Creative director: Martin Woska, Vlado Kurek

Strategy director: Martin Woska, Monika Farkašová

Senior account manager: Martina Bátorová

Copywriter: Denisa Rusnáková (Fun rádio), Juraj Stehlík, Matúš Priehoda

AI Specialist, The Best Prompt Engineer and Wizard: Roman Janajev

Designer: Jakub Cehelský (Fun rádio)

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. jún 2024 10:39