Po záplavách reálne hrozí, že Bratislava príde o svoju obľúbenú pláž.
StoryEditor

Tyršák potrebuje po ničivej povodni pomoc

23.09.2024, 08:59
Autor:
lezlez

Pláž Tyršák sa stala srdcom letného života Bratislavy. Každoročne poskytovala priestor na relax, šport, stretnutia s priateľmi a bohatý kultúrny program. Tento obľúbený priestor, ktorý si za posledné roky získal tisíce fanúšikov.

Tyršák je viac než len pláž – je to miesto, kde sa stretávajú rodiny, priatelia a kde si návštevníci môžu užívať leto priamo pri Dunaji. Je to komunitný priestor, ktorý spája ľudí rôznych vekových skupín a záujmov. Pre mnohých sa stal synonymom leta v Bratislave.

Prečo potrebuje Tyršák pomoc?

Tyršák, ktorý si získal obrovskú popularitu, čelí výzve, ktorá presahuje možnosti jeho prevádzkovateľov. Takmer všetky finančné prostriedky z jeho prevádzky boli každoročne investované späť do zlepšovania priestoru, čoho dôsledkom ale teraz je nedostatok financií na obnovu po poškodeniach spôsobených povodňami v júni a devastačným zatopením v septembri. Keďže umiestnenie v záplavovej oblasti znemožňovalo projekt poistiť, hrozí, že Bratislavčania o svoju mestskú pláž prídu.

„Tyršák je miestom, ktoré si ľudia zamilovali a na ktoré sa každý rok tešia. Je to priestor, kde sa stretávajú celé komunity, kde sa prehlbujú priateľstvá a kde vznikajú nezabudnuteľné zážitky. Chceme ho prinavrátiť, no bez vašej pomoci to nedokážeme,“ uvádzajú organizátori projektu.

Ako je možné pomôcť?

Podporiť obnovenie Tyršáku môžu ľudia tým, že prispejú na jeho obnovu prostredníctvom platformy Donio.sk/tyrsak. Každý príspevok, bez ohľadu na jeho výšku, pomôže priblížiť sa k cieľu – opäť otvoriť pláž Tyršák a priniesť ľuďom priestor, ktorý je pre mnohých symbolom letnej pohody.

O Tyršáku

Je to mestská pláž na nábreží Dunaja, ktorá od svojho vzniku poskytovala miesto na oddych, šport a kultúrne podujatia pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy. Počas leta sa stáva významným centrom spoločenského a komunitného života v meste.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. október 2024 12:10