Robert Fico a Richard SulíkHN
StoryEditor

Ficove videá sú zbabelé. Sulík reaguje na premiéra a má preňho výzvu

21.08.2017, 12:04
Autor:
rdurduchocho
Premiér Robert Fico nazval šéfa SaS Richarda Sulíka politickým dobrodruhom a amatérom.

Líder SaS Richard Sulík má výzvu pre premiéra Roberta Fica. Reaguje tak na slovný útok, ktorý mu premiér adresoval vo videu zverejnenom v nedeľu 20. augusta.

Fico sa snaží prekryť Bašternáka

Sulík odkazuje Ficovi, aby ho neoslovoval cez videá, ale aby s ním išiel do diskusie. "Nakrúcať videá, v ktorých kydá na predsedov opozičných strán, je na rovnakej úrovni zbabelosti, ako keď vedie svoje monológy vo verejnoprávnej RTVS a odmieta diskutovať s politickými oponentmi," tvrdí líder liberálov.

​Upozorňuje pritom na to, že premiér video zverejnil po tom, ako sa kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašterák "pred vyšetrovateľom de facto priznal zo spáchania daňového podvodu." Dodáva, že "tak ako je z pohľadu politickej kultúry neudržateľné zotrvávanie premiéra Fica v Bašternákovom byte, je neudržateľné zotrvávanie Roberta Kaliňáka vo vláde.“ SaS tvrdí, že premiér len hľadá spôsob, ako to prekryť.

Predsedníctvo SaS zároveň vyzýva RTVS, aby do najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradila duel Fica so Sulíkom. "A Robert Fico pozvanie tento raz chlapsky prijme."

Reagujú aj Kollár s Hlinom

Okrem Sulíka vo videu skritizoval Fico aj ďalších opozičných lídrov. "Pevne verím, že média nenaskočia na takýto naivný pokus odvrátiť pozornosť od zlodejín a problémov, v ktorých sa topí vládny zlepenec štandardných politikov," reaguje na premiéra šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár.

"Toto sú zaujímavé témy a nie rozprávky nejakého šmejda, ktorý je zhodou okolností momentálne predsedom vlády a zúfalo si uvedomuje, že sa mu to celé kráti," dodáva Kollár v reakcii.

Ostré slová premiér adresoval aj lídrovi mimoparlamentného KDH Alojzovi Hlinovi. "Fico vie, že by potreboval krotkých, poslušných kresťanských demokratov. Obzvlášť keď je zrejmé, že prežili svoju klinickú smrť. Musím ho sklamať, kresťanskí demokrati nebudú robiť pudlíka Smeru," odkazuje Hilna v reakcie na video predsedu vlády.

Sulík sa váľa po bruselských baroch

"Tak si povedzme niečo o tej Sulíkovej "alternatíve" pre Slovensko..." znie status pri videu, ktoré v nedeľu na sociálnej sieti zverejnil Fico.

"Predseda SaS Richard Sulík je absolútny politický dobrodruh a amatér. A potvrdzuje to na každom kroku," myslí si premiér. Tvrdí, že to začalo v roku 2014, "keď ušiel do európskeho parlamentu, kde v jednom kuse nadáva na Európsku úniu a pritom mu nesmrdí 21-tisíc eur, ktoré dostáva ako balík na svoje aktivity ako poslanec Európskeho parlamentu," útočí vo videu Fico.

"Namiesto toho, aby bol doma, robil normálnu opozičnú politiku, tak sa váľa po bruselských baroch a prichádza na Slovensko len vtedy, keď cíti pach politickej krvi," uviedol premiér na margo Sulíkovej aktivity počas vládnej krízy, ktorú odštartoval Andrej Danko vypovedaním koaličnej zmluvy.

Ficovi sa nepáči, že Sulík v roku 2016 začal po voľbách zostavovať vládu, "hoci ho o to nikto nepožiadal," uviedol predseda najsilnejšej vládnej strany Smer-SD. "Nakoniec sa vrátil naspäť s rozrezanou rukou, keď mečom otváral šampanské. Ale je pre neho typické, nepochopil absolútne nič," neprestáva premiér v slovných atakoch.

"Kam by tento chlap dotiahol Slovensko, pokiaľ by mal k dispozícii zahraničnú politiku," zamyslel sa Fico, čím pripomenul jeden zo sporov so Sulíkom o to, či Slovensko patrí do jadra EÚ.

01 - Modified: 2023-11-13 13:57:34 - Feat.: - Title: Robert Fico: Markíza je nepriateľské médium. Pozrieme sa na jej monopolné postavenie aj financie 02 - Modified: 2023-04-27 15:32:17 - Feat.: - Title: Sulík sa postaral o rozruch v Aktualitách. Redakcia mu sľúbila, že incident vystrihne z videa, zverejnila ho však inde 03 - Modified: 2021-12-08 12:45:55 - Feat.: - Title: Sťažovateľ Fico: TA3 odmietla odvysielať reprízu relácie Téma dňa, v ktorej som bol hosťom 04 - Modified: 2021-04-22 14:21:34 - Feat.: - Title: Fico privítal Sorosa na Slovensku. Opäť vytiahol stretnutie Kisku a zaútočil na médiá 05 - Modified: 2019-12-13 08:30:55 - Feat.: - Title: Odborníci hodnotia video s Ficom v škôlke: Pellegrini by bol lepší, Smer má však iný problém
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. apríl 2024 14:13