Najväčší konflikt ľudstva bol pre Američanov aj najdrahší.Americký národný archív
StoryEditor

Nalaďte si prvú televíziu zameranú len na vojnu. Vysiela aj v slovenčine

03.10.2017, 10:38
Autor:
ČTKČTK
Bude dostupná zákazníkom UPC a Skylink.

Dnes, 2. októbra, začne vysielať nová česká televízna stanica TV WAR svet vojen. Bude dostupná zákazníkom káblovej televízie UPC a satelitnej digitálnej služby Skylink. Oznámila to dnes Československá filmová spoločnosť, ktorá televízny kanál prevádzkuje.

Nová stanica je plne zameraná na vojenstvo a s ním súvisiace oblasti. Diváci budú môcť zhliadnuť relácie o historických i aktuálnych vojnách a bitkách, o súčasných armádach a ich zložkách. Ďalšími témami sú napríklad špionáž, terorizmus, konšpiračné teórie a trebárs aj UFO a hrozby z vesmíru.

Nočný prúd bez komentára napríklad zahrnie rekonštrukcie bitiek a bojové nasadenie v súčasných konfliktoch. Vysielať bude 24 hodín denne, v českom a slovenskom jazyku.

TV WAR ponúkne takto špecializovaný program ako jediná v strednej Európe. Vojnové dokumenty ponúkajú ale aj iné kanály, napríklad Prima Zoom alebo History Channel.

"Nemôžeme sa tváriť, že nevieme nič o viac než šesťdesiatich súčasných vojnových konfliktoch, v ktorých už zomreli dva milióny ľudí, že nezaznamenávame zvyšujúci sa počet teroristických útokov a že nič netušíme o hybridných a hackerských vojnách. WAR svet vojen nebude tieto problémy lakovať na ružovo . Naopak - bude na ne upozorňovať a varovať pred možnými dôsledkami. a pretože ide o domácu televíznu stanicu, budeme dbať o to, aby česká a slovenská stopa bola veľmi silná, s dôrazom na hrdinstvo, česť a vlastenectvo," uviedol väčšinový vlastník Československej filmovej spoločnosti Leoš Pohl.

Československá filmová spoločnosť už ponúka televízne kanály Kinosvět, CS film, CS mini a Horor film počíta s tým, že novú stanicu budú do svojej ponuky postupne zaraďovať aj ďalší prevádzkovatelia káblových, satelitných a IPTV televíznych sietí. Program možno už teraz sledovať tiež nelineárne, prostredníctvom počítača, mobilu či internetu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 21:53