StoryEditor

HBO Max bude filmy ponúkať už 45 dní po premiére v kinách

05.10.2021, 13:15
Autor:
hrnhrn
Služba HBO Max dnes oznámila, že v počiatočnej fáze svojho vstupu na európsky trh spustí vysielanie v 27 krajinách, vrátane Slovenska.

HBO Max, streamovacia platforma spoločnosti WarnerMedia dnes na virtuálnom evente predstavila svoju službu SVOD. Prvýkrát v Európe spojí na jednom mieste filmy, detské programy a seriály spoločností Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a Max Originals.

Služba bude v počiatočnej fáze vstupu na európsky trh dostupná zákazníkom v 27 krajinách. Od 26. októbra 2021 bude spustená v severských krajinách, Španielsku a Andorre a v roku 2022 rozšíri aj do strednej a východnej Európy a Portugalska. V tejto fáze sa spustí aj na Slovensku. Neskôr HBO Max spustí vysielanie v ďalších siedmich krajinách: v Holandsku, Turecku, Grécku, Estónsku, Lotyšsku, Litve a na Islande.

6 týždňov po kinopremiére

Predplatitelia budú mať na HBO Max dostupné najnovšie filmy spoločnosti Warner Bros. už 45 dní po uvedení do kín. „HBO Max prichádza do Európy a prináša so sebou tie najlepšie filmy a televízne relácie, ktoré za 100 rokov svojej existencie vytvorila spoločnosť Warner Bros., spoločne s obsahom od HBO, Max Originals, DC a Cartoon Network,“ povedal Johannes Larcher, riaditeľ HBO Max International. „HBO Max už čoskoro rozžiari obrazovky v 27 krajinách v Európe a v 67 krajinách po celom svete - a to ešte nie sme na konci, pretože do roku 2026 chceme pôsobiť v 190 krajinách.“

Johannes Larcher, riaditeľ HBO Max International

​V ponuke HBO Max nechýbajú obľúbené diela svetovej kinematografie. Medzi tituly spoločnosti Warner Bros. patrí napríklad Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, Pán prsteňov, Osvietenie a Mechanický pomaranč. Od DC sú v ponuke filmy ako napríklad Joker, Wonder Woman 1984, Aquaman, Batman vs Superman a Justice League Zacka Snydera.

Nechýbajú ani programy z produkcie HBO, ako je Hra o tróny, Sopranovci, Boj o moc, Scény z manželského života, Mala si to vedieť, Sex v meste či Eufória. K hitom Max Originals patria seriály Letuška, Gossip Girl, Vychovaní vlkmi a Priatelia: Zase spolu. Sarah Jessica Parker v špeciálnej správe odhalila, že pokračovanie Sexu v meste – miniséria And Just Like That, bude uvedené v decembri.

Pri príležitosti vstupu na európsky trh bol odhalený prvý teaser najočakávanejšieho seriálu budúceho roka Rod draka (Game of Thrones: House of the Dragon) spolu s prvými exkluzívnymi ukážkami. Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy Georgea R. R. Martina - Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov.

Nové ročné predplatné

HBO Max ponúkne novým predplatiteľom pred spustením služby špeciálne uvádzacie ceny a tiež nové ročné predplatné za cenu ôsmich mesiacov, čo je viac ako 30 percentná úspora.

„Fanúšikov v Európe bavíme už od roku 1991, kedy sme v Maďarsku spustili náš prvý televízny kanál HBO, a už viac ako desať rokov tu vysielame prostredníctvom našich streamovacích služieb pod značkou HBO. HBO Max predstavuje príchod novej služby, ktorá streamovanie posunie na inú úroveň. Sme radi, že spúšťame HBO Max v Európe, kde si ho budú môcť vychutnať naši fanúšikovia a zákazníci,“ povedala Christina Sulebakk, generálna riaditeľka HBO Max EMEA.

Christina Sulebakk, generálna riaditeľka HBO Max EMEA

​Služba HBO Max bude spustená na novej globálnej technologickej platforme s novými funkciami. Jednotlivým používateľom odporučí personalizovaný obsah, predplatitelia budú tiež mať možnosť sami si prispôsobiť svoj profil. Rodičia budú môcť vytvárať profily s rodičovskou kontrolou, ktorá zabezpečí, že deti budú sledovať obsah zodpovedajúcej ich veku. 

HBO Max bude možné sledovať cez aplikáciu, smart televízory, mobilné telefóny, počítače, herné konzoly či prostredníctvom rôznych distribučných partnerov. HBO Max nahradí súčasné streamovacie služby poskytované pod značkou HBO a bude k dispozícii novým, ale aj existujúcim zákazníkom. 

Platforma HBO Max bola spustená v máji 2020 v Spojených štátoch a v júni 2021 predstavila lacnejšiu verziu predplatného so zobrazovaním reklamy. V júni sa začalo jej celosvetové rozšírenie uvedením HBO Max na 39 trhoch v Latinskej Amerike a Karibiku. V októbri sa HBO Max rozšíri aj na európsky trh a v 20 krajinách začne postupne nahrádzať streamovacie služby poskytované pod značkou HBO.

01 - Modified: 2021-12-21 11:46:52 - Feat.: - Title: Harry Potter, Hermiona a Ron sa po 20-tich rokoch vracajú do Rokfortu 02 - Modified: 2021-10-18 09:49:12 - Feat.: - Title: HBO natáča prvý slovenský seriál pre HBO MAX 03 - Modified: 2021-09-08 13:52:02 - Feat.: - Title: HBO Max prichádza do Európy. Na Slovensku bude služba spustená budúci rok 04 - Modified: 2021-07-02 05:33:47 - Feat.: - Title: Mapa streamovacích služieb sa mení 05 - Modified: 2021-05-27 07:10:24 - Feat.: - Title: Premiéra Priateľov je tu. HBO GO láka divákov trailerom so slovenskými titulkami
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 11:51