StoryEditor

Matka Markízy CME zvýšila v treťom kvartáli svoj zisk

24.10.2017, 16:12
Autor:
(pš)(pš)ČTKČTK
Darilo sa aj Markíze. Príjmy jej narástli o 14,1 percent.

Mediálna spoločnosť Central European Media Enterprises (CME), ktorej na Slovensku patrí skupina Markíza, zvýšila v treťom štvrťroku prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) o 30,1 percent na 25, 1 miliónov dolárov (takmer 21,3 mil. eur). Darilo sa aj skupine Markíza, ktorá dosiahla prevádzkový zisk v treťom kvartáli na úrovni 2,94 milióna dolárov (2,5 mil. eur), pričom minulý rok za rovnaké obdobie vykázala stratu 383 tisíc dolárov (326 tisíc eur).

Celkové výnosy CME v treťom štvrťroku dosiahli úroveň 119,4 milióna dolárov (101,7 mil. eur) čo je o 11,1 percenta viac ako v tomto období minulého roka. Na Slovensku narástli príjmy medziročne o 14,1 percenta na úroveň 20,4 milióna dolárov (17,3 mil. eur).

"Prevádzkový zisk CME rýchlo rastie hlavne vďaka oživeniu tržieb v Bulharsku a na Slovensku a čiastočne vďaka pozitívnemu posilňovaniu koruny a eura voči doláru, čo ukazuje na oživenie spotreby v regióne a investíciu CME do miestnych programov," povedal ČTK analytik spoločnosti Česká spořitelna Petr Bártek. Výsledky však boli mierne podhodnotené kvôli slabému výsledku v Českej republike, kde tržby v korunách medziročne stagnovali, zatiaľ čo náklady mierne vzrástli.

Akcie CME na pražskej burze po 11:00 mali pokles o 0,3 percenta na 103,50 Kč (4 eurá). Za posledný rok sa cena takmer zdvojnásobila.

"Naše vysoké tempo z prvého pol roku 2017 pokračovalo aj v treťom štvrťroku, čo nás stavia do veľmi dobrých pozícií, pretože smerujeme do posledných mesiacov roka a dáva nám veľmi silný základ pre ďalší rast v roku 2018," povedal jeden z dvoch generálnych riaditeľov CME Michael Del Nin.

CME zaznamenala nárast tržieb na všetkých štyroch trhoch, kde teraz pôsobí, teda v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku av Českej republike. Spoločnosť nedávno oznámila, že plánuje predaj svojich staníc v Chorvátsku a Slovinsku. Zisk sa použije na čiastočné vymáhanie dlhov.

CME prvýkrát reportovala svoje výsledky bez Slovinska a Chorvátska, ktoré v júli tohto roka predala.  Zisk z predaja chce použiť na zníženie dlhu.

Výnosy CME v jednotlivých krajinách za tretí kvartál 2017

CME

OIBDA v jednotlivých krajinách CME - výsledky za tretí kvartál 2017

CME

​Kompletné výsledky CME si môžete pozrieť tu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 00:06