Novaja Gazeta
StoryEditor

Ruský denník Novaja gazeta chce pre svojich redaktorov zbrane. Na sebaobranu

26.10.2017, 12:43
Autor:
ČTKČTK
Takto sa vyjadril šéfredaktor Dmitrij Muratov pre Echo Moskva.

Šéfredaktor opozičného denníka Novaja gazeta chce novinárom dať zbrane, ktoré môžu použiť na sebaobranu. Pripomenul, že v krajine bolo už zavraždených niekoľko redaktorov. Patrí medzi nich napríklad kritička Kremľu Anna Politková alebo novinárka a obhajkyňa ľudských práv Natalja Estěmirovová. Útoky na médiá v Rusku označuje ako pravidelné. Už v minulosti stála novinárčina život niekoľkých redaktorov, ktorý budovali uznanie investigatívnej žurnalistiky denníka.

Uzavrieme dohodu o spolupráci s políciou Ruskej federácie. Kúpime zbrane, novinári budú musieť absolvovať kurz na získanie zbrojného preukazu. Redaktorom chceme poskytnúť ešte aj ďalšie prostriedky k sebaobrane, o ktorých teraz nechcem hovoriť.“ Uviedol pre Echo Moskvy šéfredaktor Dmitrij Muratov.

Najnovším terčom útoku sa stala v pondelok moderátorka Echa Moskvy Taťjana Felgengauerová, ktorú útočník pobodal do krku priamo v budove rádia.

01 - Modified: 2022-03-28 15:16:18 - Feat.: - Title: Novaja gazeta dočasne končí, je to jedno z posledných nezávislých médií v Rusku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 13:17