Facebookovský profil Eugena Kordu
StoryEditor

Nevhodné správanie voči ženám sa rieši už aj na Slovensku, v centre je známy novinár Eugen Korda

15.11.2017, 15:52
U nás sa o téme dosiaľ vôbec nediskutovalo.

Rado Ondřejíček, autor Cynickej obludy, obrázkových komentárov vydávaných na doméne Denníka N napísal pre ten istý web článok na základe diskusie na svojom facebookovom profile. V ňom riešil nevhodné správanie známeho novinára týždenníka .týždeň Eugena Kordu voči ženám. 

Ondřejíček píše, že "Eugen Korda nie je ani zďaleka jediný a už vôbec nie najväčší a najškodlivejší prasák ani v našej bubline. Ale je to človek, ktorého správanie k ženám je notoricky známe práve medzi ľuďmi, ktorí sa v týchto otázkach žien verejne zastávajú," a v texte rozoberá incidenty, ktorých bol sám svedkom.

Rozprúdil prvú diskusiu na jednu z aktuálne najdiskutovanejších tém vo svete, kde sa rieši v rámci kampane #metoo. Začala sa odhalením nevhodného správania Harveyho Weinsteina, jedného z kľúčových ľudí vo filmovom biznise v Hollywoode. Na jeho obťažovanie sa začali sťažovať desiatky žien prostredníctvom heštegu, následne vlna zmietla ďalších hercov, producentov a politikov, ktorí sa k ženám (ale aj mužom) správali obťažujúco a nevhodne. 

U nás sa o téme dosiaľ vôbec nediskutovalo. Až v komentároch pod statusom na sociálnej sieti Ondřejíčka začali uverejňovať svoje skúsenosti viaceré, ktoré prišli do styku s redaktorom a jeho poznámkami. Denník N oslovil Kordove spolupracovníčky, aj tie, ktoré reagovali na sociálnej sieti.

Na svojom Facebookovom profile reagoval Korda ešte cez víkend. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 02:27