StoryEditor

Tipy na sviatočný program od šéfov najväčších slovenských televízií

23.12.2017, 05:20
Aké filmy najradšej pozerajú v televízii? Čo odporúčajú divákom?

Matthias Settele. Foto Matthias Settele. Foto TV Markíza

Matthias Settele 
generálny riaditeľ
skupiny Markíza

Čo by si nemali diváci počas sviatkov nechať ujsť vo vašej televízii?
Vianočné nálady divákov sú rôzne. Väčšina rodín dáva prednosť spoločnému sledovaniu klasických vianočných rozprávok ako Perinbaba a Mrázik, alebo rodinných filmov ako Operácia Arktída a Môj kamoš obor. Presne takýto rodinný obsah bude ponúkať Markíza. Televízia Doma má pripravené množstvo romantických filmov od Vianočného princa až po Popolušku, ktoré sú plné emócií a zaujímavých príbehov. Ale ak dávate prednosť žánru fantasy alebo akčným titulom, ste viac než vítaní na Dajto s kultovou trilógiou Pán prsteňov alebo sviatočným maratónom temného kriminálneho seriálu Gotham. 

Aký program si vy rád pozriete počas sviatkov?​
Nemôžem sa dočkať štartu nášho nového rodinného seriálu Oteckovia, veľmi sa teším aj na silvestrovský Kredenc a veľký návrat legendárneho komediálneho seriálu Susedia. Ako správny Rakúšan si určite pozriem úplne celé Turné štyroch mostíkov v skokoch na lyžiach a samozrejme tradičný novoročný koncert Viedenskej filharmónie.

TV JOJ
Marcel Grega 
generálny riaditeľ
JOJ Group

Čo by si nemali diváci počas sviatkov nechať ujsť vo vašej televízii?
Diváci historicky po prvý raz uvidia na JOJke filmovú klasiku Tri oriešky pre Popolušku, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou slovenských televíznych Vianoc. Navyše si ju budú môcť vychutnať bez reklamy, rovnako ako celý program JOJky počas štedrého dňa, ktorý okrem iných zahŕňa animované klasiky ako Doba ľadová, Na vlásku či Ľadové kráľovstvo, ďalšie československé rozprávky - "O princezně Jasněnce a létajícím ševci" a Tretí princ - a večer vyvrcholí stratením Kevina v New Yorku v Sám doma 2.
Highlightom Vianoc na JOJke bude najväčší televízny dabingový projekt, ktorý vznikal štvrť roka - hraný rozprávkový muzikál Príbehy z lesov, ktorý bol na rozdiel od animovaných muzikálov premietaný v kinách len s titulkami. Keďže sme takto výpravný celovečerný film nechceli uviesť na menšej stanici, vyžadovali si Príbehy z lesov kompletné predabovanie, vrátane prespievania sedemnástich piesní. Do podobnej realizácie sa dosiaľ žiadna televízia nepustila. Diváci ho uvidia na prvý sviatok vianočný večer.

Aký program si vy rád pozriete počas sviatkov?
Zapnem si JOJku, teším sa na náš program :)

Jaroslav Rezník
generálny riaditeľ
RTVS

Čo by si nemali diváci počas sviatkov nechať ujsť vo vašej televízii?
Sviatočný program RTVS sme zostavili tak, aby bol zaujímavý pestrý pre všetky vekové kategórie. Každý z divákov si tam určite nájde niečo jemu blízke. V premiére uvedieme výpravný dvojdielny film o Márii Terézii, pokračovanie vianočnej rozprávky Anjel Pána, vianočný špeciál obľúbenej folklórnej šou Zem spieva a prvý 3D animovaný večerníčkový seriál Websterovci. Prinesieme množstvo rozprávok z dielne RTVS, ale aj filmových dokumentov o svetových hudobných ikonách.

Aký program si vy rád pozriete počas sviatkov?​
Osobne sa teším na osvedčenú klasiku, ktorá ani tento rok nechýba v programe RTVS. Takže si znovu veľmi rád pozriem Rysavú jalovicu s Jozefom Krónerom, Dážnik svätého Petra, film Paľa Bielika Majster kat aj Slovácko sa nesúdi.

01 - Modified: 2017-12-21 15:22:58 - Feat.: 0 - Title: Premiéry nových slovenských dokumentov na Dvojke. Je medzi nimi aj víťaz medzinárodného festivalu 02 - Modified: 2017-12-15 12:33:27 - Feat.: 0 - Title: Televízie uvedú v januári viaceré novinky. Premiéru bude mať aj Inšpektor Max, vráti sa Zem spieva 03 - Modified: 2017-12-21 15:21:50 - Feat.: 0 - Title: Štedrý večer v televízii: Premiéru budú mať IMT Smile s Lúčnicou aj Zem spieva
01 - Modified: 2018-12-28 09:07:14 - Feat.: - Title: Slováci majú radi klasiku. Počas Vianoc ju uprednostnili pred novinkami 02 - Modified: 2018-12-30 07:35:52 - Feat.: - Title: Aký bude Silvester v televízii? Tradičný, filmový, hororový aj hudobný 03 - Modified: 2018-12-27 10:00:07 - Feat.: - Title: Popoluška je neprekonateľná. Na Štedrý večer si ju pozrelo milión divákov 04 - Modified: 2018-12-21 05:52:16 - Feat.: - Title: Tipy pre seriálových fanúšikov: televízie majú pripravené sviatočné maratóny 05 - Modified: 2018-12-24 10:10:43 - Feat.: - Title: Vianoce nie sú len o Popoluške. Prinášame televízne tipy na filmy z iného súdka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:42