StoryEditor

Nový rok v kinách odštartuje Woody Allen, trochu iný Nesbø aj prvý muzikál od Pixaru

27.12.2017, 07:00
Autor:
hrnhrn
Sedem tipov na januárové filmové premiéry.

Koleso zázrakov
Režisér Woody Allen sa v svojom novom filme vracia do 50-tych rokov minulého storočia na Coney Island. Plavčík Mickey (Justin Timberlake) rozpráva príbeh, ktorý je trochu ovplyvnený jeho bujnou fantáziou. Nie príliš šťastná Ginny (Kate Winslet) živorí na promenáde, kde jej manžel (Jim Belushi) obsluhuje kolotoč. Tam ich občas navštevuje manželova dcéra (Juno Temple), ktorá sa otcovi už dávno odcudzila. Klasická situácia, prostredníctvom ktorej Allen v medziľudských vzťahoch a správaní odkrýva vrstvu za vrstvou. Film bude mať premiéru 4. januára.

Coco
Nový animovaný muzikál od Pixaru režíroval Lee Unkrich, ktorý ma na konte Toy Story 3 a 2 alebo Hľadá sa Nemo. Zábavná a dojímavá rozprávka je o Miquelovi, ktorý sa napriek zvláštnemu rodinnému zákazu o muzike túži stať uznávaným hudobníkom ako jeho idol. V snahe dokázať svoj talent sa vypraví na strhujúcu cestu, aby odhalil skutočný príbeh svojej rodiny. Do kín film príde 4. januára.

Dvojitý milenec
Francúzsko-belgický psychoerotický triler o mladej žene, jej psychoterapeutovi a jeho jednovaječnom dvojčati bude mať premiéru 11. januára. Režisér François Ozon v ňom skladá filmársku poctu legendárnym snímkam ako Rosemary má dieťatko, Príliš dokonalá podoba alebo Základný inštinkt.

Najtemnejšia hodina
Gary Oldman v úlohe Winstona Churchilla musí spraviť zásadné rozhodnutie. Na začiatku 2. svetovej vojny hrozí Veľkej Británii nemecká invázia a premiér musí počas krátkej chvíle zomknúť národ a zmeniť priebeh svetových dejín. Životopisná dráma príde do kín 11. januára.

Zúfalé ženy robia zúfalé veci
V českej komédii podľa knihy Haliny Pawlovskej hľadá Oľga (Klára Issová) dokonalého muža. Jej cesta za pravou láskou nie je vôbec jednoduchá, pretože ani Oľga nie je jednoduchá. Novinka režiséra Filipa Renča (Lída Baarová) má premiéru 18. januára.

Jo Nesbø: Časovaňa doktora Proktora
Do kín prichádza ďalší film podľa knihy nórskeho spisovateľa Joa Nesbøa, ktorý je považovaný za jedného z najlepších kriminálnych spisovateľov dnešnej doby. Nesbø však okrem detektívok píše aj humorné knihy pre deti. Knižky o tak trochu šialenom doktorovi Proktorovi vznikli na základe príbehov na dobrú noc rozprávaných jeho dcére. Po Prdiprášku doktora Proktora je Časovaňa doktora Proktora druhou zo série štyroch kníh, ktorá bola sfilmovaná. Premiéru bude mať 25. januára.

Film Europe

​​S láskou Vincent
Celovečerná snímka o maliarovi Vincentovi van Goghovi bola nakrútená kombináciou hraného filmu a animácie originálnych olejomalieb. Konkrétne 66 960 originálnych olejomalieb vytvorených 125 umelcami z celého sveta podľa 94 pôvodných van Goghových diel. Príbeh vrcholí v júli 1890, kedy sa van Gogh liečiaci sa z depresie postrelí do hrudníka a o dva dni neskôr, vo svojich 37 rokoch, zomiera. Prvý celovečerný film na svete namaľovaný olejomaľbou bude mať premiéru 25. januára.

V poslednom týždni tohto roka uvedú kiná ešte tri premiéry: dobrodružný film podľa skutočnej udalosti Stratený v džungli s Danielom Radcliffom v hlavnej úlohe, komédiu Bastardi s Edom Helmsom a Owenom Wilsonom a výpravný muzikál Najväčší showman v hlavnej úlohe s Hughom Jackmanom.

01 - Modified: 2017-12-15 12:33:27 - Feat.: 0 - Title: Televízie uvedú v januári viaceré novinky. Premiéru bude mať aj Inšpektor Max, vráti sa Zem spieva
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:05