StoryEditor

Šesťročný Ryan patrí k najlepšie plateným na YouTube. Na hraní zarába milióny

25.12.2017, 08:23
Autor:
ČTKČTK
Jeho najsledovanejšie video nazbieralo 16 miliárd zhliadnutí.

Šesťročný Ryan sa stal jednou z najviac zarábajúcich hviezd internetu. Vďaka tomu, že si tento malý Američan hrá s hračkami a viac alebo menej nadšene ich komentuje na svojom kanáli Ryan ToysReview, zarába na serveri YouTube ročne 11 miliónov dolárov. Tento týždeň ho časopis Forbes označil za ôsmeho najlepšie plateného človeka na YouTube.

Do 1. júna 2017 Ryan zarábal takmer milión dolárov mesačne - pred zdanením a zaplatením poplatkov. To je zhruba tridsaťnásobok mesačnej mzdy amerického prezidenta a takmer dvojnásobok mzdy priemerného hráča americkej Národnej basketbalovej ligy (NBA), ktorá patrí medzi najlepšie platiace športové ligy na svete, napísal denník The Times.

Všetko začalo v marci 2015, keď mal Ryan tri roky a jeho rodičia nahrali na internet jednoduché, pätnásťminútové video, ako Ryan otvára krabicu s vláčikom Lego Duplo a začne sa hrať s kockami. V tom čase sledoval veľa kanálov s hodnotením hračiek, a predovšetkým sa rád pozeral na deti, ktoré nakrúcali videá o vláčiku Tomášovi, ako hovorí jeho matka, ktorá udržuje priezvisko aj bydlisko rodiny v tajnosti.

"Jedného dňa sa ma spýtal: 'Ako to, že ja nie som na YouTube, keď ostatné deti tam sú?" uviedla v minulom roku na TubeFilteri. "A tak sme sa rozhodli, že to môžeme skúsiť. Vzali sme ho do obchodu a kúpili mu prvú hračku. A tým to začalo."

Do januára 2016 mal Ryan viac ako milión predplatiteľov. V septembri 2016 označil TubeFilter jeho Ryan ToysReview za najobľúbenejší kanál YouTube na svete. Dnes má desať miliónov abonentov a jeho najsledovanejšie video nazbieralo 16 miliárd zhliadnutí.

Veľa detí na celom svete fascinovane sleduje nové videá, ktoré Ryanovi rodičia pridávajú každý deň, a trávia celé hodiny tým, že sa pozerajú, ako rozbaľuje darčeky a občas hovorí ako ich kamarát do kamery. Filmuje sa prevažne cez víkendy, aby to nezasahovalo do Rayovej školskej výučby.

Pôvodným zmyslom videí bolo, že v nich bude Ryan hodnotiť hračky, ale často má sotva dosť času, aby zhodnotil jeden predmet, než jeho pozornosť odláka iný. Tým sa však maximalizuje komerčný dopad každej epizódy.

Počet predplatiteľov jeho kanála prudko vzrástol po nesmiernom úspechu videa, na ktorom Ryan otvoril obrie vajce Disney Pixar, a potom sa za necelých desať minút nadšene prehrabal stovkou autíčok, ktoré obsahovalo.

Jeho nadšenie môže mať výrazný dopad na predaj. "Ak nejaký produkt získa desať alebo aj dvadsať miliónov zhliadnutí a vy vidíte, ako sa Ryanovi páči, potom je to v obchodoch naozaj poznať," uviedol výkonný riaditeľ servera Toys, Tots, Pets & More Jim Silver. Server sa špecializuje na hodnotenie hračiek.

Technologická a mediálna sieť The Verge označila Ryanovu show za "zmes nevinného detstva s nekonečným a často zahlcujúcim konzumom". Ryanove videá obsahujú prvky osobného denníka, keď ukazuje, že má novo ostrihané vlasy, je na narodeninovej párty alebo sa hrá na schovávačku, ale mieša ich s takzvaným "rozbaľovacím videom", čo je lukratívny a populárny online žáner, v ktorom ľudia rozbaľujú balíčky s novo zakúpenými predmety, ako je elektronika či luxusný tovar.

Ryanov kanál je plný reklám a linkov na produkty, ale Ryanovi rodičia uvádzajú, že všetky hračky, ktoré mu predkladajú, radšej kupujú, než aby ich prijímali ako darček od výrobcov hračiek. Väčšina tých, ktoré Ryan pred kamerou rozbalí a zhodnotí, potom putuje charitám.

01 - Modified: 2022-01-12 15:04:53 - Feat.: - Title: Experti z celého sveta vyzvali YouTube na boj proti dezinformáciám na internete 02 - Modified: 2021-11-12 15:52:33 - Feat.: - Title: YouTube už nebude pri videách zobrazovať počet negatívnych reakcií 03 - Modified: 2021-10-08 21:20:13 - Feat.: - Title: Google bude blokovať reklamy, ktoré spochybňujú globálne otepľovanie 04 - Modified: 2021-09-30 07:23:28 - Feat.: - Title: YouTube začne blokovať antivaxerské videá 05 - Modified: 2021-07-22 09:48:07 - Feat.: - Title: Napodobenina TikToku a Instagram Reels je tu. YouTube Shorts sú dostupné aj na Slovensku
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 06:01