StoryEditor

Barack Obama s manželkou jednajú s Netflixom o vlastnej relácii

10.03.2018, 09:52
Autor:
ČTKČTK
Záujem o exkluzívny obsah majú aj Apple a Amazon.

Bývalý americký prezident Barack Obama podľa denníka The New York Times (NYT) vyjednáva so spoločnosťou Netflix o tom, že by spolu so svojou ženou Michelle pripravovali vlastnú televíznu reláciu. Pokiaľ budú jednania úspešné, mohlo by sa posolstvo Obamovcov dostávať k takmer 118 miliónom predplatiteľov najväčšej streamovacej služby na svete.

Exkluzívne príspevky bývalého šéfa Bieleho domu a niekdajšej prvej dámy by podľa NYT nemali byť odpoveďou na kroky súčasného prezidenta Donalda Trumpa, ani reakciou na kritiku Obamu, ktorá zaznieva z konzervatívnych kruhov, ale skôr séria relácií s inšpiratívnymi príbehmi. Týkať by sa mohli tém, ktoré ležali Obamovi na srdci už v dobe, keď bol prezidentom: zdravotníctvo, migrácia, klimatické zmeny či volebné právo.

Americký prezident Barack Obama, prvá dáma Michelle Obamová a ich dcéry Sasha a Malia pózujú na rodinný portrét v Oválnej pracovni. Americký prezident Barack Obama, prvá dáma Michelle Obamová a ich dcéry Sasha a Malia pózujú na rodinný portrét v Oválnej pracovni. Biely dom/Pete Souza

​Podrobnosti pripravovanej dohody Obamovcov s Netflixom zatiaľ nie sú známe. Streamovacia spoločnosť i hovorca exprezidenta správu NYT odmietli komentovať. Podľa denníka ale záujem o jednania s Obamovcami vyjadrili tiež spoločnosti Apple a Amazon. Tiež sa vraj usilujú o to, aby pre nich Obamovci vytvárali exkluzívny obsah.

"Prezident a pani Obamová vždy verili v silu rozprávania príbehov, ktoré inšpirujú," uviedol poradca bývalého šéfa Bieleho domu Eric Schultz.

Prezident sa zdraví s pracovníkmi firmy Boeing-Everett v meste Everett v štáte Washington. Prezident sa zdraví s pracovníkmi firmy Boeing-Everett v meste Everett v štáte Washington. Biely dom/Pete Souza

​Pred rokom sa Barack a Michelle Obamoví dohodli s nakladateľstvom Penguin Random House na vydaní dvoch kníh. Noviny Financial Times s odvolaním na svoje zdroje vtedy napísali, že manželia Obamoví získajú viac než 60 miliónov dolárov (takmer 49 miliónov eur).

Podpísaním zmluvy s Netflixom by Obama mohol rozšíriť okruh ľudí, ku ktorým sa jeho posolstvá dostávajú. Milióny užívateľov exprezidenta sledujú na sociálnych sieťach: na Twitteri 100 miliónov, na Facebooku 55 miliónov.

01 - Modified: 2017-12-27 15:13:49 - Feat.: 0 - Title: Obama varoval pred silou sociálnych médií. Dal tak nepriamy odkaz Trumpovi 02 - Modified: 2017-12-03 06:55:04 - Feat.: 0 - Title: Obama vystúpil v Paríži. Hovoril o problémoch s meniacou sa klímou 03 - Modified: 2017-09-03 15:45:21 - Feat.: 0 - Title: Prvýkrát zverejnili list, ktorý venoval Obama nástupcovi. Prečítajte si, čo Trumpa dojalo 04 - Modified: 2017-05-31 21:15:18 - Feat.: 0 - Title: Slovák, ktorého ocenil Barack Obama
01 - Modified: 2016-07-10 12:14:50 - Feat.: - Title: Obama kritizoval úroveň poľskej demokracie. Štátna televízia jeho slová následne prekrútila
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:53