TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kaliňák odstúpil, hlásia všetky svetové médiá

12.03.2018, 11:39
Autor:
dbsdbs
O rezignácii ministra Kaliňáka informujú spravodajské weby v zahraničí.

Aktuálna politická situácia na Slovensku má odozvu vo všetkých svetových médiách. O dnešnej rezignácii ministra vnútra Roberta Kaliňáka už informovali najdôležitejšie svetové agentúry aj spravodajské weby vo viacerých krajinách. 

"Slovenský minister rezignoval uprostred politickej krízy," píše agentúra Reuters. Nemecký Der Spiegel (patrí ) má správu na svojej titulke opatrenú fotografiou na ktorej Kaliňák zvoní zvončekom a píše, že odstúpil po tlaku, ktorý vyvolali najväčšie protesty od roku 1989. Stranu premiéra Fica nazývajú Nemci "nationalistisch-sozialdemokratische Partei SMER," nacionalisticko-sociálnodemokratickou. Der Spiegel spomína aj odstúpenie ministra kultúry Mareka Maďariča. 

Britský The Indepentent v článku hovorí, že hnev verejnosti na Slovensku spôsobila vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a následné zistenia o prepojení mafiánskych štruktúr na štátne orgány. The Independent hovorí, že premiér Fico sa snaží udržať vládu pohromade, spolu s "junior partner in government," stranou Most. O strane Bélu Bugára hovoril ako o "juniornom partnerovi SMERu" aj minister financií Peter Kažimír. 

Český idnes.cz píše, že odstúpenie ministra Kaliňáka je pre krajinu úľavou a cituje Petra Bárdyho, šéfredaktora portálu aktuality.sk, pre ktorý písal zavraždený Ján Kuciak. Bárdy v komentári hovorí, že odchod Kaliňáka musí byť len začiatkom veľkého upratovania.  

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 23:52