StoryEditor

Úspešní dizajnéri z celého sveta reagujú na vraždu Jána Kuciaka

27.03.2018, 00:36
Autor:
(pš)(pš)
Za iniciatívou umelcov je Mykola Kovalenko a Lenka Slovák Bónová z agentúry Respect APP.

Mykola Kovalenko pochádza z Ukrajiny, ale žije a tvorí na Slovensku. Je art directorom v reklamnej agentúre Respect APP a okrem reklamy sú jeho vášňou moderné postre, ktoré sám navrhuje a vystavuje vo svete. „Moje postre sú vlastne témy. Chcem, aby o nich ľudia rozmýšľali, pretože prinášajú istý názor, sú reakciou na súčasné dianie v spoločnosti,“ hovorí Mykola. 

​A práve Mykola Kovalenko spolu s Lenkou Slovák Bónovou z reklamnej agentúry Respect APP stoja za iniciatívou Shut up! - Demokracia v ohrození.  Iniciatíva je reakciou na nedávnu vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Na Facebookovom profile iniciatíva vyzýva dizajnérov z celého sveta, aby si svojimi umeleckými návrhmi uctili smrť dvoch mladých ľudí. Dizajnéri tak môžu urobiť do 30. apríla, pričom tie najlepšie práce budú vystavené. 

Na výzvu reagovalo už množstvo umelcov, ktorým nie je situácia na Slovensku ľahostajná. Pozrite sa, ako tému Shut up! - Demokracia v ohrození stvárnili.

Nápad osloviť dizajnérov z celého sveta podporuje aj profesionálne združenie najlepších kreatívcov na Slovensku - Art Directors Club Slovakia.

Art Directors Club Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 02:03