StoryEditor

9 filmových noviniek, ktoré odštartujú leto v kinách

24.06.2018, 16:00
Autor:
hrnhrn
Júl prinesie na plátna kín superhrdinov, hurikán, komédiu aj horiace peklo.

Prvý prázdninový mesiac prinesú kiná pestrú ponuku filmov. Premiéru bude mať nová marvelovka, romantická komédia, horor, akčný triler, vráti sa aj muzikál Mamma Mia! a mesiac zakončí česká komédia.

Ant-Man a Wasp

Ďalšia zo série marveloviek nadväzuje na Ant-mana z roku 2015. Po udalostiach vo filme Captain America: Občianska vojna musí Scott Lang čeliť dôsledkom svojich rozhodnutí ako superhrdina, ale aj ako otec. Ledva sa mu podarí nájsť rovnováhu medzi osobným životom a povinnosťami Ant-Mana, objaví sa Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou neodkladnou misiou. V kinách od 5. júla.

Manžel na skúšku

Slobodná matka Kate sa živí prácou pre upratovaciu firmu. Prijme prácu na luxusnej jachte milionára Leonarda, ktorý jej z rozmaru odmietne zaplatiť za upratovacie služby. Netuší však, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a utrpí totálnu stratu pamäte. Kate to využije a presvedčí ho, že sú manželia, majú spolu tri dcéry a donúti ho pracovať. Romantická komédia príde do kín 5. júla.

Kým prišla búrka

Tami Oldham (Woodley) a Richard Sharp (Claflin) sú dobrodružné povahy. Vo dvojici sa vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva. Keď sa búrka upokojí, Tami zistí, že Richard je ťažko zranený a ich loď v troskách. Príbeh o nezdolnosti ľudského ducha a ohromnej sile lásky je nakrútený podľa skutočných udalostí, do kín príde 12. júla.

Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok  partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Užívajú si luxus a oddych až do momentu, kým sa Drakula nezamiluje do šarmantej kapitánky lode Eriky. Z dovolenky snov sa tak stane nočná mora. Hlava upírskej rodiny totiž netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov.

Mrakodrap

Dwayne Johnson vyráža do skleneného pekla, aby zachránil svoju rodinu. Ako bezpečnostný expert Will Sawyer má potvrdiť, že Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Rutinná prehliadka sa zmení na extrémny boj o život, keď v mrakodrape vypukne požiar, ktorý sa rýchlo šíri. Navyše je v budove v jednom z najvyšších poschodí uväznená aj jeho žena (Neve Campbell) s ich dvoma deťmi. Akčný triler uvedú kiná od 12. júla.

Prekliate dedičstvo

Každá rodina má svoje tajomstvá, ale len niektoré sú smrteľne nebezpečné. Debutujúci režisér a scenárista Ari Aster prináša na plátna kín horor o rodinnej tragédii, ktorá postupne prerastá do temného šialenstva smerujúceho k poznaniu, že dedičstvo predkov si každý nesie v sebe, a akokoľvek sa snaží, nemôže sa ho zbaviť.

Mamma Mia! Here We Go Again

Po desiatich rokoch od premiéry muzikálu Mamma Mia! sa opäť herci vracajú na ostrov Kalokairi aj s nesmrteľnými pesničkami skupiny Abba. Tentokrát sa príbeh vráti do časov, keď bola Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity. Chcela spoznávať svet, netušila však, že zakrátko stretne troch mladých mužov, spozná jeden grécky ostrov a totálne sa zmení jej život. Dej sa preplieta s druhým príbehom, kedy Sophie (Amanda Seyfried) plánuje veľkolepé znovuotvorenie rodinného hotela, na ktoré samozrejme príde aj trojica otcov (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). V kinách od 19. júla.

Chata na predaj

Na konci júla príde do kín česká komédia o tom, čo všetko sa môže stať, keď sa stretne svojrázna rodina na poslednej rozlúčke so starou chatou, ktorú rodičia predávajú. Pred jej odovzdaním novému majiteľovi sa však matka (Ivana Chýlková) rozhodne cez víkend usporiadať poslednú rodinnú stretávku. Zvyšok príbuzenstva však neprejavuje veľké nadšenie.

Hotel Artemis

Hotel Artemis je prísne tajné high-tech zdravotnícke zariadenie, určené výhradne pre bohatú klientelu podsvetia. Manažérka Jean Thomas (Jodie Foster) vládne "hotelu" tvrdou rukou. Jej klienti sú vrahovia a zločinci najťažšieho kalibru. Exkluzívne služby pre pacientov zahŕňajú napríklad novú pečeň vytvorenú 3D tlačiarňou. Samozrejme za exkluzívnu cenu. Po urgentnej hospitalizácii legendárneho zločineckého bossa sa z bezpečného miesta pre zločincov stáva to najnebezpečnejšie.

01 - Modified: 2018-06-25 11:24:08 - Feat.: 0 - Title: Odštartoval letný projekt €urópske filmy za €uro 02 - Modified: 2018-05-28 19:04:03 - Feat.: 0 - Title: Júnové kinopremiéry: Pokračovanie Jurského sveta, filmy pre ženy aj životopisná dráma
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 08:19