JESHOOTS.com from Pexels
StoryEditor

Letné kino v televíziách: Premiéry akčných hitov aj filmová klasika od Hitchcocka a Bergmana

06.07.2018, 08:30
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad filmov, ktoré televízie prinesú počas prázdnin.

Filmová ponuka Markízy a JOJ

Počas pracovných dní budú pondelky na Markíze patriť  reprízam amerických filmov ako Lúpež po taliansky alebo Red 2, stredy dramatickým príbehom a piatky českým komédiám zo sérií Slunce, seno... a Kameňák. Víkendové soboty vyplnia americké romantické komédie a nedele budú patriť trilerom ako Pomstiteľ či Elitný zabijak.

Z premiérových filmov prinesie Pixels z roku 2015, akčné snímky Strážcovia hrobky a Lovci pokladov: Zvitky od Mŕtveho mora a katastrofický triler San Andreas.

Televízia JOJ vyplní pracovný týždeň prevažne svojou pôvodnou tvorbou, zreprízuje aj úspešný seriál Prázdniny. Filmovou ponukou vyplní najmä víkendy, kedy prinesie viacero filmových hitov. V premiére to budú Fantastická štvorka a Power Rangers: Strážcovia vesmíru. 

V repríze sa vrátia bondovky Skyfall či Spectre, ale aj romantická Pretty Woman. Kanál Plus má vo filmovej ponuke životopisné drámy Steve JobsJoy. Nedeľné predpoludnia na JOJ budú zase patriť českým kultovým rodinným komédiám.

Letné kino na Dvojke

Leto na obrazovkách RTVS ponúkne filmovú klasiku, westerny aj dokumentárne filmy. V letnej vysielacej štruktúre Dvojky bude v tomto roku popri tradičných letných festivaloch a júlových prenosoch z Tour de France dominovať výber filmov európskej aj svetovej produkcie. Uvedie ich každý večer po 21. hodine v rámci Letného kina.

Sedem pondelkových večerov bude patriť filmom Alfreda Hitchcocka, ako napríklad Cudzinci vo vlaku, Okno do dvora, Psycho alebo Vtáci.

V piatok prinesie filmy Ingmara Bergmana - Siedma pečať, Mlčanie, Persona, Šepoty a výkriky a Scény z manželského života.

Na nedeľu je zaradený profil Jima Jarmouscha. Dvojka odvysiela tri snímky - Trvalé prázdniny, Cudzejší ako raj a Mimo zákona, cyklus bude pokračovať ďalšími piatimi filmami v septembri.

Z československej produkcie diváci uvidia dva filmy Věry Chytilovej - Kalamitu a Kopytem sem, kopytem tam.​

Filmová ponuka Jednotky

Jednotka bude v pondelkovom „Európskom kine“ vysielať francúzske tituly s Luisom de Funesom a Jeanom Paulom Belmondom.

Júlové stredy budú westernové (Chisum, Medzi supmi, Old Surehand, Winnetou a miešanka Apanači), v druhej časti leta Jednotka odvysiela filmovú trilógiu Honba za pokladom Nibelungov, Honba za kopijou osudu, Honba za Jantárovou komnatou.

V piatky, v neskoršom vysielacom čase, odvysiela staré bondovky (Muž so zlatou zbraňou, Špión, ktorý ma miloval, Žiť a nechať zomrieť či Chobotnička)..   

01 - Modified: 2018-07-04 08:53:48 - Feat.: 0 - Title: V lete prídu do kín dva slovenské filmy. Jeden z minulosti a druhý z budúcnosti 02 - Modified: 2018-06-25 14:31:42 - Feat.: 0 - Title: Leto na Markíze: Adrenalín vo filmoch a seriálová novinka Smrtonosná zbraň 03 - Modified: 2018-06-25 14:32:14 - Feat.: 0 - Title: Leto na JOJ: Návrat kultového seriálu a známe filmové hity 04 - Modified: 2018-06-25 14:27:43 - Feat.: 0 - Title: Leto v RTVS: Dokument Dubček a akvizičné minisérie 05 - Modified: 2018-06-25 14:58:56 - Feat.: 0 - Title: August 1968: RTVS uvedie dokumenty Dubček, Válek aj Okupácia
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 07:41