StoryEditor

Od septembra prinesú televízie tri nové seriály. O vzťahoch, politike a materstve

09.08.2018, 15:00
Autor:
hrnhrn
V programovej štruktúre doplnia nové série divácky obľúbených seriálov.

Od septembra odštartujú televízie svoju najsilnejšiu sezónu a pre divákov si pripravili viacero noviniek. Okrem výpravných šou nebudú chýbať v programových štruktúrach nové série obľúbených seriálov, ako sú Oteckovia, Susedia, Naši alebo Horná Dolná, ktoré doplnia úplne nové seriály.

Ministri odhalia s humorom zákulisie politickej scény

TV JOJ

​Novinkou TV JOJ je komediálny seriál Ministri z prostredia politiky. Námet seriálu vychádza zo situácie na Slovensku, kde majú občania z politikov pocit, že to nie sú ľudia na správnom mieste. Seriál ukáže možné zákulisie politickej scény, ktorá napriek komickej nadsázke možno nebude až tak vzdialená realite. Televízia má pripravených 12 polhodinových epizód.

Seriál vznikol pod taktovkou režiséra Eda Kudláča, autormi sú Roland Kubina - riaditeľ programu a spravodajstva JOJ Group, scenáristka a kreatívna producentka Danica Hričová, ktorá je podpísaná pod seriálmi Divoké kone, Búrlivé víno, Chlapi neplačú či ZOO. Autorskú zostavu dopĺňajú Ján Luterán (Záhady tela), Jozef Koleják (ZOO) a Michal Baláž (Pravá tvár, Horná Dolná, True Štúr).

TV JOJ

​Dej seriálu sa odohráva na Slovensku, kde vládne silná politická strana, ktorá získala v posledných voľbách dosť percent na to, aby vytvorila vládu sama. Na čele tejto vlády stojí najväčší narcis a egomaniak, ktorý je vášnivým poľovníkom, milovníkom alkoholu, žien a zbraní. Napriek nedostatočnému vzdelaniu je bravúrnym rétorom, čím presvedčivo kamufluje, že ničomu poriadne nerozumie.

Vládu dopĺňajú lojálni ministri - bizarné a svojské postavičky klamárov, podvodníkov, bývalých mafiánov či vekslákov, až po obyčajnú tetu z dediny, ktorá je „zhodou okolností“ krstnou mamou premiéra. Celá vláda je založená na princípe rodinných, či kamarátskych vzťahov z detstva.

TV JOJ

​​V hlavných postavách sa predstavia ako členovia vlády: Tomáš Maštalír (premiér Milan), Milo Kráľ (hovorca), Marián Miezga (minister vnútra), Helena Krajčiová (ministerka spravodlivosti), Lukáš Latinák (minister školstva), Richard Stanke (minister obrany), Jozef Vajda (minister zdravotníctva), Jana Oľhová (ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny), Michal Režný (minister životného prostredia) a Jevgenij Libezňuk (prezident).

Svet očami ženy v seriáli Som mama

TV JOJ

​Druhou novinkou JOJky je Som mama. Televízne spracovanie rovnomennej knihy Kristíny Tormovej (Farkašovej), ktorá s humorom a nadhľadom ukázala tému materstva a získala si široké publikum, chce pretaviť atmosféru knihy do vizuálnej podoby.

V dvadsiatich 40-minútových epizódach o strastiach a slastiach partnerského života a nástrahách tehotenstva sa predstavia okrem Kristíny Tormovej napríklad Jiří Havelka ako jej partner, Boris Farkaš, Zuzana Kanócz, Anna Šišková, Henrieta Mičkovicová, Ján Dobrík, Zuzana Tlučková, Michaela Čobejová či Ady Hajdu.

Tím scenáristov tvoria Emília Martáková, Michaela Materáková, Lukáš Obermajer, Simona Rezníčeková a Milla Dromowich, režisérom je Jan Novák, ktorý má na konte seriály Přístav či Svadby v Benátkach, z filmovej produkcie je najznámejší Kameňák 4. Produkciu zastrešuje herečka Michaela Čobejová.

TV JOJ

​Každá epizóda seriálu má svoju hlavnú tému, ktorú čiastkovo riešia všetky postavy, každá zo svojej jedinečnej perspektívy. Tina a Robo si musia zvyknúť na spoločné bývanie, zoznámiť rodičov, zvládnuť finančné náklady, nápor materských fór a rôznych trendov, prípravu na pôrod, ale aj otázku, akú veľkú úlohu má hrať otec vo výchove detí a či sa žena musí vzdať svojej kariéry.

Dej dopĺňajú Tinine bujné predstavy, ktoré divákom umožňujú vidieť realitu očami ženy s bohatou fantáziou. Všetko spája monológ Tiny (voiceover), ktorá s nezameniteľným humorom a nadhľadom glosuje preberané témy.

Sestričky ukážu, ako žijú bežní ľudia

TV Markíza

​Televízia Markíza uvedie novinku Sestričky z lekárskeho prostredia, ktorá vychádza z fínskej predlohy. V každej epizóde prinesie dva pacientske príbehy a zároveň priblíži prácu štyroch zdravotných sestier, ktorých osobné príbehy prechádzajú jednotlivými časťami a prinášajú problémy každodenného života.

Dramatický seriál cieli na podobné publikum ako jarná séria Mileniek. Štruktúra postáv je postavená tak, aby si každá veková kategória našla svoju hrdinku. Zároveň sestričky každý deň prichádzajú v práci do kontaktu so smrťou a so zázrakom prežitia. Všetky príbehy hovoria o dôležitých témach v spoločnosti, aj o tom, ako dnes žijú bežní ľudia a tým im dávajú riešenia pre ich problémy.

Námet seriálu vychádza rovnako zo zahraničnej predlohy. Kým Milenky vychádzali z britského seriálu Mistresses, v prípade Sestričiek siahla televízia po fínskom seriáli Syke vysielanom v rokoch 2014-2017, ktorý sa odohrával na pohotovosti na traumatologickom oddelení. V slovenskej adaptácii stvárňujú štvoricu sestričiek herečky Kristína Svarinská, Anikó Vargová, Dana Košická a Kristína Madarová.

Prima s novinkou Tátové na tahu

FTV Prima

​​Pridávame ešte jednu novinku z českej televízie Prima, ktorá pripravila seriál Tátové na tahu o štyroch rodinách, kde si domácnosť a výchovu detí vzali na starosť muži. V hlavných úlohách sa predstavia Štěpán Benoni, Saša Rašilov, Karel Dobrý a Petr Vaněk. Sekundovať im budú Aňa Geislerová, Jana Stryková, Eva Josefíková a Jakub Prachař. Pod scenárom, ktorý vznikol podľa austrálskeho seriálu House Husbands, je podpísané trio Richard Malatinský, Tomáš Holeček a Václav Vašek, režisérmi sú Jiří Chlumský s Martinom Koppom. Viac o novinke si môžete prečítať v tomto článku:

01 - Modified: 2018-08-06 14:07:43 - Feat.: 0 - Title: Kampaň na šou Česko Slovensko má talent je poriadny cirkus 02 - Modified: 2018-09-19 17:35:27 - Feat.: 0 - Title: Účinkujúci v šou Tvoja tvár znie povedome sú známi. Markíza odhalila všetky mená 03 - Modified: 2018-08-05 07:48:45 - Feat.: 0 - Title: Na Farmu mieria celebritní súťažiaci. Markíza prezradila ich zoznam 04 - Modified: 2018-07-31 11:09:51 - Feat.: 0 - Title: Návrat Oteckov sa blíži. Markíza zatiaľ tají dátum štartu 05 - Modified: 2018-08-01 07:32:38 - Feat.: 0 - Title: Zábavné relácie s novými moderátormi. Viaceré dlhoročné tváre sa v novej sezóne neobjavia
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 17:14