Rádio Aktual
StoryEditor

Sobotné dialógy bude dočasne moderovať Jančkárová

09.10.2018, 12:00
Autor:
hrnhrn
Správu sme aktualizovali o vyjadrenie RTVS.

Portál omediach.com priniesol informáciu, že moderátorkou Sobotných dialógov bude Marta Jančkárová, ktorá v nasledujúcom vydaní relácie nahradí Branislava Dobšinského. S ním sa RTVS dohodla na ukončení pracovného pomeru k 9. októbru po tom, čo meškal do živého vysielania politickej relácie.

RTVS zmenu potvrdila. "Najbližšie vydania diskusnej relácie RTVS Sobotné dialógy bude moderovať Marta Jančkárová," uviedla Erika Rusnáková, hovorkyňa RTVS. 

Pravidelná sobotňajšia diskusia na Rádia Slovensko Sobotné dialógy začala 6. októbra zhruba s 20-minútovým meškaním. RTVS sa za vzniknutý problém ospravedlnila a ako dôvod označila zlyhanie ľudského faktora. "RTVS sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora," písala v stanovisku hovorkyňa Erika Rusnáková. 

Marta Jančkárová sa vrátila späť do RTVS na pozíciu redaktorky a moderátorky spravodajstva a publicistiky v októbri 2017 po polroku práce v Rádiu Actual. Predtým v RTVS moderovala nedeľnú televíznu politickú reláciu O 5 minút 12, relácie Večer na tému a Správy a komentáre na Dvojke. Po odchode ju v O 5 minút 12 nahradil Martin Strižinec, ktorého v septembri vystriedal Jozef Hajko.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 22:31