Sobotné dialógyRTVS
StoryEditor

Sobotné dialógy začali s oneskorením a trvali kratšie. Zlyhal ľudský faktor, ospravedlňuje sa RTVS

06.10.2018, 15:38
Autor:
lmlmTASRTASR
RTVS sa za vzniknutý problém ospravedlnila. Ako dôvod označila zlyhanie ľudského faktora.

Pravidelná sobotňajšia diskusia na RTVS Rádio Slovensko Sobotné dialógy, dnes začala so zhruba 20-minútovým meškaním. Navyše musela byť skrátená. RTVS sa za vzniknutý problém ospravedlnila.

Ako dôvod označila zlyhanie ľudského faktora. "RTVS sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie dnešnej diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora," píše sa v stanovisku, ktoré zaslala hovorkyňa Erika Rusnáková.

Spresniť dôvody zlyhania nechcela. "Mrzí nás vzniknutá situácia a urobíme všetko pre to, aby si poslucháči mohli ďalšie vydania tejto diskusnej relácie vypočuť v štandardnom vysielacom čase a rozsahu," dopĺňa sa v stanovisku.

My sme reláciu, v ktorej bol podpredseda Smeru Juraj Blanár a poslanec OĽaNO Gábor Grendel počúvali. Podľa nášho názoru nebol vo svojej koži moderátor Braňo Dobšinský, ktorého Blanár dvakrát upozornil. "Sústreďte sa na reláciu." Moderátor viackrát slovne zaútočil na Blanára, najmä pri téme okolo vraždy novinára Kuciaka.

Dobšinský prudko reagoval na to, že podľa Blanára médiá či opozícia nepriamo obviňovali z vraždy vtedajšieho premiéra Roberta Fica, že za vraždou stojí talianska mafia napojená na úrad vlády.

"Povedzte jeden článok, kde bol obvinený Fico," rozčuľoval sa moderátor.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:34