TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Marika Gombitová nechce byť v ankete Najväčší Slovák, RTVS sa obráti na BBC

04.01.2019, 08:50
Autor:
(pš)(pš)
Svoje miesto v prvej desiatke chce prenechať historicky výnimočnej osobnosti.

Na Nový rok verejnoprávna RTVS zverejnila kompletný zoznam osobností nominovaných v ankete Najväčší Slovák. Medzi prvými desiatimi osobnosťami, z ktorých diváci svojimi sms hlasmi vytvoria poradie desiatich a zároveň zvolia Najväčšieho Slováka, je aj Marika Gombitová. Tá však prostredníctvom svojho facebook účtu urobila vážne rozhodnutie: chce prenechať svoje miesto inej, významnejšej osobnosti.

Marika sa najskôr poďakovala svojim fanúšikom za podporu v ankete, potom nasledovali tieto slová: "Vlastné umiestnenie v prvej desiatke bolo pre mňa veľkým prekvapením. Preto som sa rozhodla prenechať miesto osobnosti, ktorá je možno menej známa, avšak pre Slovensko z historického hľadiska viac výnimočná." Poďakovala sa aj za hlasy a oznámila, že sa teší na stretnutie so svojimi fanúšikmi. 

V hlasovacom štatúte hry Najväčší Slovák sme nenašli informáciu, ako má reagovať organizátor súťaže a či je možné "prenechať miesto nejakej významnejšej osobnosti". Vypýtali sme si od RTVS kompletné znenie štatútu hry, ako aj odpoveď na otázku, ako zareaguje na vyhlásenie jednej z našich najlepších speváčok.

Aktualizované: RTVS sa vyjadrila k situácii, rozhodnutie Mariky Gombitovej bude konzultovať s vlastníkom licencie. Stanovisko uvádzame v plnom znení: "RTVS zaregistrovala vyjadrenie Mariky Gombitovej o jej úmysle odstúpiť z ankety. Najväčší Slovák je licencovaný program, ktorého vlastníkom a tvorcom je britská televízia BBC. Z tohto dôvodu je potrebné, aby sme takýto výrazný zásah, akým zmena finálovej desiatky jednoznačne je, konzultovali s vlastníkom formátu."

Na Facebooku Mariky Gombitovej zatiaľ zverejňujú fanúšikovia statusy, väčšina z nich je pozitívna, označujú Mariku Gombitovú za osobnosť aj bez ankety v šou Najväčší Slovák. Zverejňujeme aspoň niektoré:

01 - Modified: 2019-06-19 13:01:20 - Feat.: - Title: Režisér a producent Peter Núňez: Rád by som raz robil reláciu s francúzskym rozpočtom 02 - Modified: 2019-05-05 11:17:28 - Feat.: - Title: Najväčší Slovák: Ako uspel u divákov? 03 - Modified: 2019-05-02 09:26:45 - Feat.: - Title: Je rozhodnuté. Najväčším Slovákom sa stal Milan Rastislav Štefánik 04 - Modified: 2019-04-25 17:23:09 - Feat.: - Title: Dokument o Husákovi si pozrelo najviac divákov. O týždeň sa dozvieme, kto sa stal Najväčším Slovákom 05 - Modified: 2019-04-24 04:57:20 - Feat.: - Title: Najväčší Slovák: Sériu desiatich dokumentov uzavrie príbeh Gustáva Husáka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:44