StoryEditor

Fun Media Group sa mení na Radio Group. Do portfólia k Fun rádiu pribudlo Rádio Vlna

13.01.2022, 09:40
Autor:
redred
Cieľom akvizície bolo posilnenie programovej ponuky a upevnenie pozície na trhu.

Spoločnosť Fun Media Group zmenila názov na Radio Group, pod ktorým zastrešuje dve celoplošné slovenské rádiá: Fun rádio a Rádio Vlna. Spoločnosť vznikla na sklonku roku 2021 po akvizícii Rádia Vlna, jej cieľom je posilnenie programovej ponuky a upevnenie pozície na trhu v silnej konkurencii.

„Vždy bolo našou víziou prinášať neustále nový obsah a rozvíjať nové formáty pre čo najširší okruh poslucháčov. Teraz máme možnosť túto víziu naplniť. Spojením s Rádiom Vlna môžeme prinášať tento zážitok väčšej a rozmanitejšej cieľovej skupine. Veríme, že tento významný krok a spokojnosť poslucháčov ešte viac posilní našu pozíciu na trhu. Vzhľadom na vývoj v posledných mesiacoch a zmeny majiteľských štruktúr v niektorých súkromných slovenských rádiách totiž očakávame po tejto konsolidácii cielenejšie formátovanie a ostrejšiu konkurenciu,“ uviedol CEO skupiny Radio Group Rastislav Dutka (na titulnej foto).

Fun rádio vysiela už viac ako tridsať rokov. Na Slovensku je tak najdlhšie vysielajúcou komerčnou rozhlasovou stanicou, ktorá vysiela na 17 frekvenciách. Rádio Vlna je aktuálne štvrtou najpočúvanejšou komerčnou stanicou na Slovensku. Radio Group zastrešuje obe rádia programovo aj obchodne. Do portfólia patria okrem rozhlasových staníc aj ich webové stránky, sociálne siete a tiež nová herná aplikácia Fun Games.

„Obe rádiá majú svoje silné stránky. Fun rádio je najzábavnejšie rádio na Slovensku, v ktorom vysielajú najlepší moderátori na našom trhu, čo chceme určite zachovať. Zároveň chceme pokračovať v obľúbených vysielaniach pomocou nášho externého mobilného štúdia z rôznych miest na Slovensku i v zahraničí. Fun rádio je silné aj v online priestore, kde okrem špecializovaných internetových rádií zabáva svojich fanúšikov videami či podcastami. Rádio Vlna je zase synonymom najlepšej oldies hudby, no zároveň pravidelne prináša svojim poslucháčom aktuálne informácie v jasnom a stručnom formáte. Naďalej budeme pokračovať v realizácii úspešných Oldies Párty Rádia Vlna, pretože sú na Slovensku jedinečné,“ hovorí plánoch programový riaditeľ Radio Group Marek Mikúšek.

MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, X. XII./2021

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 15:12