StoryEditor

IQ taxi na JOJ končí. Nahradí ho novinka Po škole

25.01.2019, 14:55
Autor:
hrnhrn
V prvých častiach účinkujú známe osobnosti so svojimi deťmi, preveria si vedomosti zo školských lavíc.

Televízia JOJ prináša do svojho podvečerného vysielania od pondelka 4. februára novinku. Súťažno-vedomostná šou Po škole nahradí IQ taxi, ktoré nateraz odvysielalo všetky natočené časti.

Zábavná šou Po škole je určená pre všetky vekové kategórie. Svoje vedomosti zo školských lavíc si v nej preveria deti aj dospelí. Relácia sa vyrábala minulý rok v júni, televízia má zatiaľ pripravených 20 polhodinových častí. 

V súťaži proti sebe hrajú dve dvojice, každú tvorí jeden dospelý hráč a jeden školák. Prvé štyri epizódy sú špeciálne, súťažiť v nich budú známi herci a herečky so svojimi deťmi. V ďalších častiach už účinkujú súťažiaci, ktorí sa prihlásili na základe výzvy. 

TV JOJ / Po škole

​V prvej "celebritnej" epizóde bude súťažiť Andrej Bičan so svojou 12-ročnou dcérou Aničkou, ktorá bola počas nakrúcania žiačkou 5. triedy. Proti nim sa postavia Elena Podzámska so 14 ročnou dcérou Radkou, v čase nakrúcania žiačkou 7. triedy.

V druhej epizóde sa proti sebe postavia Zuzana Vačková s Maruškou (14 rokov) a Andrea Karnasová s Lujzou (12). Po čisto ženskej epizóde bude nasledovať mužská epizóda, súťažiť budú Matej Landl so synom Matejom (14) proti Ľubošovi Sarnovskému so synom Adrianom (13). Posledná, štvrtá "celebritná" epizóda bude opäť v čisto ženskej zostave - Bibiana Ondrejková s dcérou Bibianou (14) si zmeria vedomosti s Henrietou Mičkovicovou a jej dcérou Ester (12).

Moderátorom relácie je Martin "Chyno" Chynoranský, ktorý účinkuje aj v relácii Záchranári, ktorú uvádza JOJ predtým. Aktuálne pracuje v Rádiu Vlna, v minulosti bol moderátorom rádia Jemné. Je dlhoročnou tvárou Trnavskej televízie, pre ktorú moderuje reláciu Bezbúdovci o psoch z miestneho útulku. 

Pravidlá súťaže Po škole

Formát súťaže je postavený na konfrontácii vedomostí medzi rodičmi a ich deťmi - žiakmi, čomu je prispôsobený aj koncept hry. V súťaži proti sebe hrajú dve dvojice, každú tvorí jeden dospelý hráč a jeden školák druhého stupňa základnej školy. Dvojice si môžu vyberať otázky rozdelené podľa školských predmetov. 

Súťaží sa v troch kolách, pričom víťazná dvojica postupuje do ďalšej súťažnej relácie. Otázky prvých dvoch kôl sú z osnov učiva základných škôl, otázky a úlohy tretieho „prestávkového“ kola nie sú tematický určené, môže to byť spev či kreslenie. Súťažná dvojica má na odpoveď 10 sekúnd, vyberá si jednu z troch možností A, B alebo C. Jednu z možností vždy označuje dieťa.

Po škole pripravuje spoločnosť Továreň – Zuzana Bobová, ktorá pre JOJ vyrábala najmä seriály, najznámejšie sú Panelák, Pod povrchom alebo Keby bolo keby.

TV JOJ / Po škole

01 - Modified: 2019-04-29 09:51:19 - Feat.: 0 - Title: Markíza štartuje The Voice. Na JOJ sa vráti V siedmom nebi 02 - Modified: 2019-01-25 14:01:15 - Feat.: 0 - Title: Joj pripravuje novú šou Lucky Room. Súťažiacich láka na výhry v desiatkach tisíc eur 03 - Modified: 2018-12-17 15:58:15 - Feat.: 0 - Title: JOJ vychádza "S pravdou von". V novej šou bude štvorica hercov hľadať ľudí s netradičnými povolaniami
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 11:02