Možno je načase prehodnotiť vašu závislosť na seriáloch a nájsť si iné, zdraviu prospešnejšie koníčky, ktoré vyplnia váš voľný čas. Štúdia odborníkov z University of Pittsburgh totiž zistila, že každá hodina strávená pred televízorom zvyšuje vaše riziko vzniku diabetu o takmer 4 percentá. "Nadmerné sedenie môže viesť ku skladovaniu viscerálneho tuku (tuk v brušnej dutine a vnútri orgánov, pozn. red.), čo zvyšuje obvod pása," varoval doktor Eric Sternlicht, profesor kineziológie na Chapman University v Kalifornii. A väčšie brucho podľa lekárov výrazne zvyšuje riziko vzniku cukrovky tým, že znižuje citlivosť na inzulín. "Pohyb je pre prevenciu, ale aj liečbu cukrovky veľmi dôležitý. Vďaka pohybu sa bunky stávajú citlivejšie na inzulín. Zároveň pohyb pomáha predchádzať vzniku nadváhy či obezity, ktoré rozvoj cukrovky podporujú, "uviedla výživová špecialistka Bartolomějová. Upozornila však, že hoci si veľa ľudí spája cukrovku druhého typu s obezitou, pravda je, že jej môžu ochorieť aj ľudia, ktorí nadváhou netrpia. "Kľúčovú úlohu hrá tiež dedičnosť. Ak sa vo vašej rodine cukrovka vyskytuje, ste ňou ohrození napriek dobrej telesnej kondícii a zdravému životnému štýlu. Ale aj keď ste štíhli a stravujete sa nevhodne, potom rozvoj diabetu tiež podporujete, obzvlášť ak máte tendenciu tuk ukladať v oblasti brucha, "dodala.Pixabay
StoryEditor

Britská verejnoprávna televízia prichádza kvôli Netflixu o koncesionárov

05.02.2019, 09:40
Autor:
ČTKČTK
Minulý rok sa z platenia televíznych poplatkov odhlásilo 860-tisíc ľudí.

Britská televízia prišla počas uplynulého roka o 860-tisíc koncesionárov. Briti stále viac pred verejnoprávnou BBC uprednostňujú streamingové služby typu Netflix a Amazon Prime a z platenia televíznych poplatkov sa odhlasujú, napísal denník The Times.

Koncesionárske poplatky platia v Británii podľa týždenníka Der Spiegel len tí, ktorí vlastnia televízor, alebo sú registrovanými užívateľmi webovej stránky iPlayer, kde si relácie BBC môžu kedykoľvek prehrávať.

Efekt Netlix

Televíziu vlani odhlasovalo v priemere 2300 Britov denne a celkový počet odhlásení prvýkrát po piatich rokoch stúpol. Hoci niektorí prestali platiť napríklad aj z dôvodu, že sa sťahovali do spoločnej domácnosti s partnerom, ktorý už prihlásený televízor má, píše denník o "efekte Netflix".

Túto internetovú televíziu má predplatenú už 9,78 milióna Britov. Predplatné Netflixu, Amazon Prime alebo televízie Now TV má viac než 40 percent britských domácností. Netflix a Amazon Prime Video plánujú vďaka vyšším príjmom z predplatného investovať do pripravovaných programov miliardy dolárov.

Peniaze naopak začínajú chýbať verejnoprávnemu médiu. Ročný poplatok za televíziu je v Británii podľa týždenníka Der Spiegel 150,50 libry, teda 171,65 eura. Je hlavným zdrojom jej príjmu. Základné predplatné Netflixu stojí 5,99 libry mesačne, čo je 72 libier ročne.

Dnešní britskí „násťroční“ a mladí ľudia do 25 rokov ale televíziu sledujú asi o 40 percent menej, než tomu bolo ešte pred siedmimi rokmi, uviedol v lete spravodajský web BBC. Vo vekovej skupine nad 65 rokov údaje neukázali žiadnu zmenu. Seniori v Británii sa na televíziu pozerajú v priemere viac než 5,5 hodiny denne - presne 343 minút.

01 - Modified: 2023-05-18 09:41:10 - Feat.: - Title: Program s reklamami od Netflixu má v zahraničí úspech. U nás funguje len jeho drahšia verzia bez reklám 02 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 03 - Modified: 2022-08-30 14:19:08 - Feat.: - Title: Vojna streamovacích služieb: Netflix prichádza o svoju líderskú pozíciu 04 - Modified: 2022-08-12 07:50:12 - Feat.: - Title: Disney predstihol v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix 05 - Modified: 2022-07-14 09:38:44 - Feat.: - Title: Netflix spojí sily s Microsoftom, aby ponúkol lacnejšie predplatné s reklamami
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 22:49