StoryEditor

Vyjadrenie ministerstva: Výhrady zahraničia k novele tlačového zákona berieme s plnou vážnosťou

08.02.2019, 11:20
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo zahraničia ubezpečuje, že pripomienky budú náležite zohľadnené.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa pre TASR vyjadrilo, že s plnou vážnosťou a zodpovednosťou berie na vedomie stanovisko predstaviteľa OBSE pre slobodu médií Harlema Désira k prebiehajúcemu legislatívnemu procesu v Národnej rade SR, ktorého zámerom je novelizácia Tlačového zákona SR.

Ministerstvo potvrdzuje nemennosť záväzkov SR voči dodržiavaniu a podpore ľudských práv a základných slobôd, vrátane slobody médií. Aj vo svetle udalostí minulého roka ubezpečuje, že pripomienky predstaviteľa OBSE pre slobodu médií budú náležite zohľadnené.

Slovenská republika, ako jeden z účastníckych štátov OBSE i ako súčasné predsedníctvo tejto najväčšej bezpečnostnej organizácie pevne podporuje autonómnosť mandátu Predstaviteľa OBSE pre slobodu médií, jeho expertízu a nenahraditeľnú pomoc účastníckym štátom, vrátane Slovenskej republiky, pri vytváraní priaznivého prostredia pre skutočne slobodné, otvorené, bezpečné médiá. V tomto smere ministerstvo víta ponuku pripravenosti Predstaviteľa OBSE pre slobodu médií poskytnúť svoju expertízu.

01 - Modified: 2019-04-12 09:05:06 - Feat.: - Title: Aj politici sú občania, ktorým patrí právo na odpoveď, tvrdí Farkašovský
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
01. máj 2024 07:55