The Times
StoryEditor

Snapchat a ďalšie sociálne siete rušia účty britského extrémistu Robinsona

05.04.2019, 11:57
Autor:
ČTKČTK
Aktivista je známy xenofóbnymi a protiislamskými názormi.

Sociálna sieť Snapchat zrušila účet britského pravicového extrémistu Tommyho Robinsona. Spoločnosť, ktorá nadviazala na obdobné kroky Facebooku, Instagramu či platformy Twitter, zdôvodnila rozhodnutie porušovaním pravidiel zo strany Robinsona. Informoval o tom web denníka Daily Mirror.

Robinson mal dnes vystúpiť na konferencii v Prahe, ktorá však bola po vlne kritiky kvôli jeho pozvaniu zrušená.

Zakladateľ krajne pravicovej organizácie Anglická obranná liga (EDL) a súčasný poradca šéfa protieurópskej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) je známy xenofóbnymi a protiislamskými názormi. V súvislosti s niektorými jeho príspevkami zrušili v minulých týždňoch Robinsonove účty spomínané sociálne siete, ku ktorým sa najnovšie pridala aj chatovacia platforma Snapchat.

"Nemôžeme obnoviť váš zmazaný účet. Zároveň, ako je v našich podmienkach, používatelia Snapchatu, ktorým bol účet zmazaný, majú zakázané vytvárať si nové účty," citoval britský denník e-mail, ktorým spoločnosť oznamovala Robinsonove zrušenie účtu kvôli "porušeniu pravidiel“.

Britský aktivista bol v minulosti opakovane odsúdený za napadnutie a podvody a tiež za vyhrážanie alebo držanie falošných dokumentov.

K rušeniu účtov na svojej webovej stránke poznamenal, že žiadna zo sociálnych sietí mu nevysvetlila, čím konkrétne ich pravidlá porušil. Teraz si údajne plánuje založiť účet na ruskej komunikačnej službe Telegram, na ktorej podľa neho "nemôže byť zrušený".

Robinson mal dnes vystúpiť v Prahe na konferencii o rodine plánovanej poslancom Milanom Pourom z vládneho hnutia ANO. Pour však po širokej kritike Robinsonovej účasti konferenciu zrušil.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 11:20