StoryEditor

Májové kino: Bude Rocketman úspešný ako Bohemian Rhapsody? Obidva natočil rovnaký režisér

30.04.2019, 18:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame päť tipov na filmové premiéry, ktoré budú mať premiéru v máji.

Kiná prinesú v máji viacero filmov s veľkými hereckými menami. V novinke kultového režiséra Pedra Almodóvara sa predstavia Antonio Banderas a Penélope Cruz. V ten istý deň bude mať premiéru aj psychologický thriller, kde sa v hlavnej role objaví rovnako Penélope Cruz, tentokrát so svojím manželom Javierom Bardemom.

Matthew McConaughey sa predstaví v komédii o večne zhúlenom spisovateľovi a Keanu Reeves si tretíkrát zahral superzabijaka Johna Wicka. Mesiac uzavrie Rocketman, životopisná dráma o Eltonovi Johnovi. Režisérom je Dexter Fletcher, ktorý dokončil Bohemian Rhapsody po tom, čo musel odísť pôvodný režisér.

​The Beach Bum (premiéra: 2. mája)

Bontonfilm / The Beach Bum

​The Beach Bum je príbehom o spisovateľovi (Matthew McConaughey), ktorý je večne zhúlený, žije si podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami. Vyzerá ako plážový povaľač, správa sa ako plážový povaľač a aj to je plážový povaľač. Hovorí si Moondog a je až nechutne bohatý.

The Beach Bum natočil Harmony Korine, ktorého tvorba u divákov vyvoláva buď nadšenie alebo odpor. V hlavnej úlohe sa okrem Matthewa McConaugheyho predstavia Isla Fisher, Snoop Dogg, Zac Efron, Jonah Hill, Martin Lawrence a tiež jamajský pilot so šedým zákalom a papagáj závislý na kokaíne.

John Wick 3: Parabellum (premiéra 16. mája)

V tretej časti tejto adrenalínovej akčnej série má superzabijak John Wick (Keanu Reeves) k smrti tak blízko ako nikdy predtým. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena 14 miliónov dolárov, čo zmobilizovalo armádu lovcov odmien.

Potom, ako zabije člena tajného medzinárodného združenia nájomných vrahov, je John Wick exkomunikovaný a stane sa z neho štvanec na úteku. Elitní zabijaci z celého sveta sledujú každý jeho krok a sú pripravení okamžite využiť aj to najmenšie zaváhanie.

Bolesť a sláva (premiéra 23. mája)

Antonio Banderas a Penélope Cruz v novom filme kultového španielského režiséra Pedra Almodóvara. Banderas hrá rolu slávneho filmového režiséra Salvatora Manna, ktorý vyhorel. Príčinu tvorčej prázdnoty začne hľadať vo svojom živote.

V spomienkach sa vracia do detstva, kedy s rodičmi emigroval do Valencie. Snaží sa rozpomenúť na spaľujúcu túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v v Madride a na bolesť, ktorú mu priniesol rozchod. Snímka rozpráva o zložitosti oddelenia procesu tvorby od vlastného života a od vášní, ktoré žitiu dávajú zmysel a nádej.

Všetci to vedia (premiéra 23. mája)

ASFK / Všetci to vedia

​Krásna Laura prichádza do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté.

Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť. Psychologický thriller dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho bol otváracím filmom festivalu v Cannes.

Rocketman (premiéra 30. mája)

Elton John vždy spieval ako boh, obliekal sa ako nikto iný predtým a žil ako pravý rocker. Napriek všetkému to prežil v zdraví, aby teraz o svojom turbulentnom živote mohol s odstupom porozprávať. Zažil strmú cestu na absolútny vrchol, až priveľmi rýchlu na to, aby sa dala zvládnuť bez alkoholu a drog. Tie mu pomáhali predovšetkým vo chvíľach, kedy sa cítil sám, opustený a nemilovaný, čo bolo prakticky stále.

Vo filme sa najväčšie hity Eltona Johna, ako napríklad Your song, I´m still standing alebo titulná pieseň Rocketman, objavujú vo veľmi originálnych aranžmánoch, ktorých sa ujal herec Taron Egerton (hviezda filmovej série Kingsman), ktorý všetky slávne hity odspieval sám.

Režisérom je Dexter Fletcher, ktorý dokončil Bohemian Rhapsody po tom, čo musel odísť pôvodný režisér. Rocketman sa tak porovnávaniu nevyhne. Bude rovnako silným filmovým zážitkom?

01 - Modified: 2019-04-26 19:16:36 - Feat.: 0 - Title: Bonda stvárni opäť Daniel Craig, v role zloducha sa predstaví Rami Malek 02 - Modified: 2019-04-27 14:26:04 - Feat.: 0 - Title: George Clooney nakrútil minisériu podľa slávnej Hlavy 22. Premiéru má čoskoro na HBO 03 - Modified: 2019-04-26 11:51:50 - Feat.: 0 - Title: Antonio Banderas ako Picasso v novom seriáli na RTVS 04 - Modified: 2019-03-31 11:52:29 - Feat.: 0 - Title: Aprílové premiéry: Koniec ságy Avengers, nový Sorrentino aj nominant na Oscara 05 - Modified: 2019-04-01 11:07:59 - Feat.: 0 - Title: Aprílové premiéry: Superhrdinovia, horor aj nová rozprávka od tvorcov Shreka
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:18