StoryEditor

Filmové premiéry: Spider-Man zachraňujúci Európu, zombíci v réžii Jima Jarmuscha či romantická Charlize Theron

29.06.2019, 17:15
Autor:
hrnhrn
Prinášame sedem tipov na filmy, ktoré kiná uvedú v prvej polovici júla.

Spider-Man: Ďaleko od domova

Ďalšia marvelovka z filmovej série Spider-Man Homecoming! prichádza do kín 3. júla. V novej kapitole sa vydá Peter Parker so svojimi kamarátmi na prázdniny do Európy. V pláne má nebyť pár týždňov superhrdinom a užívať si výlet.

Čoskoro mu však skríži cestu agent Nick Fury, ktorý chce, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom.

Hlavnú úlohu opäť stvárni 23-ročný britský herec Tom Holland, ktorý debutoval vo filme Captain America: Občianska vojna. V ďalších úlohách sa predstavia Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson či Zendaya.

Mŕtvi neumierajú

Jim Jarmusch, ikona amerického nezávislého filmu, zorganizoval najväčšiu zombie stretávku v histórii filmu. V hororovej komédii Mŕtvi neumierajú sa invázii živých mŕtvoliek postaví prvá herecká liga na čele s Billom Murraym, Tildou Swinton alebo Adamom Driverom. S väčšinou z nich už Jarmusch pracoval na svojich predchádzajúcich filmoch.

Bill Murray nad ponukou úlohy v zombie komédii vôbec neváhal: „Scenár bol neskutočne vtipný, netušil som, že by Jim dokázal napísať takúto dokonale praštenú vec. Keďže som sa už objavil v jednom z najväčších zombie filmov všetkých dôb, v Zombielande, bol som zjavne logická voľba. Hádam sa raz stanem synonymom zombie žánru.“ V kinách od 4. júla.

Pavarotti

Meno Luciano Pavarotti pozná celý svet. Operná hviezda, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Životný príbeh chudobného talianskeho chlapca, ktorý sa stal svetovou hviezdou, prináša do kín režisér Ron Howard, držiteľ Oscara za film Čistá duša (2001). Howard okrem iného nakrútil dokument o Beatles Eight Days a Week – The Touring Years, a filmy ako Inferno, Solo: Star Wars Story, V srdci mora, Apollo 13 alebo Rivali.

Dokument ukazuje Pavarotti takého, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky.

Stará láska nehrdzavie

Charlotte Field (Charlize Theron) v romantickej komédii stvárňuje jednu z najvplyvnejších žien na svete. Je šikovná, krásna, vzdelaná, pracuje v diplomacii a má talent na všetko. Fred Flarsky (Seth Rogen) je nadaný novinár na voľnej nohe, ktorý priťahuje problémy.

Nemajú vôbec nič spoločné, až na to, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a on bol do nej zaľúbený. Keď sa po rokoch náhodou stretnú, Charlotte, očarená jeho zmyslom pre humor, sa zrazu vráti v čase a spomenie si na svoje mladícke ideály.

V náhlom impulze ponúkne Fredovi, aby pre ňu písal prejavy pre práve spustenú prezidentskú kampaň. A hoci sa v jej kruhoch pohybuje ako slon v porceláne, iskra preskočí a romanca je na svete.

Spolujazda

Stu (Kumail Nanjiani) je trochu neurotický vodič Uberu, ktorý túži po päťhviezdičkových hodnoteniach od svojich zákazníkov a snaží sa urobiť všetko pre ich maximálne pohodlie a úplnú spokojnosť. Od milého úsmevu, nekonečnej trpezlivosti až po cukríky zadarmo.

Vic (Dave Bautista) je  drsný policajt, ktorý má v pláne chytiť nebezpečného zločinca. Je práve po operácii očí, nemôže šoférovať, a tak si na cestu do akcie, na ktorej konci by malo byť zatknutie drogového dealera, trochu netradične objedná práve Stuov Uber.

A začína sa ich šialená jazda, pri ktorej im bude neustále hroziť strata nielen zdravého rozumu ale občas aj života.

Korisť

Pri natáčaní hororu Korisť sa stretli dvaja majstri hrôzy - producent Sam Raimi (Lesný duch, Stiahni ma do pekla) a režisér Alexandre Aja (Hory majú oči). Hlavní hrdinovia budú čeliť jednému z najväčších hurikánov na Floride za posledných pár desiatok rokov a tiež tunajším aligátorom.

Aligátori majú najsilnejší stisk čeľustí zo všetkých živých tvorov, plávajú oveľa rýchlejšie a vidia oveľa lepšie ako človek. Ako dlho môže medzi takýmito monštrami prežiť obyčajné dievča?

Willy a kúzelná planéta

Tvorcovia filmu Esá z pralesa prinášajú nové prázdninové dobrodružstvo. Na cestu vesmírom sa vyberie s rodičmi malý Willy. Po nehode vesmírnej lode sa sám bez rodičov dostáva v záchrannom module  na neznámu, divokú planétu. V cudzom svete na neho číha veľa nástrah a objavov, našťastie má so sebou dôležitého parťáka – robota Bucka.

01 - Modified: 2019-06-01 17:17:25 - Feat.: 0 - Title: Ako by vyzeral svet bez Beatles? Novinka Yesterday od dvoch legiend britského filmu prichádza do kín 02 - Modified: 2019-07-16 08:53:14 - Feat.: 0 - Title: Stačilo by vám k životu 100 vecí? Do kín mieri komédia o životnom minimalizme 03 - Modified: 2019-09-13 08:18:43 - Feat.: 0 - Title: Piati Slováci precestovali Afriku na motorkách. Svoje dobrodružstvo teraz prinášajú na plátna kín 04 - Modified: 2019-06-07 14:04:14 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry: Muži v čiernom sú späť, novými agentami sú superhrdinovia z Marvelu 05 - Modified: 2019-06-01 17:19:40 - Feat.: 0 - Title: Filmové premiéry: Noví X-meni a príbeh sériového vraha
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:57